Gogle do 661 Strike M, kompatybilność

Yncy
Kontakt:

Gogle do 661 Strike M, kompatybilność

Post autor: Yncy »

Witajcie, jako że chcę kupić gogle do kasku, proszę o pomoc w wyborze. Podobno Fox'y Main'y pasują do rozmiaru M, ale jak mierzyłem to zatykały mi nos i ogólnie były za duże. Zastanawiam się wiec nad Oakley'ami O Frame (MX) albo jakimiś innymi goglami w podobnej cenie (do 150 zł powiedzmy), które muszą mieć bolce na zrywki i pasować do Strike'a.

Czy ktoś używał Fox'ów i Oakley'ów ? O-Frame są mniejsze, lepiej się dopasowują ?

PS: Dobrze by było, gdybym przyszłe gogle mógł założyć pod kask narciarski.

Z góry dzięki za odpowiedź
kostrzu
Kontakt:

Post autor: kostrzu »

ja używam gogli oakley'ów o -frame w kasku 661 i do kasku pasują idealnie ale są mniejsze niż np. fox main ale ale oakley mniej parują niż fox bo mam porównanie od kolegi.
nhp890
Kontakt:

Post autor: nhp890 »

kostrzu pisze:oakley mniej parują niż fox bo mam porównanie od kolegi.
A ja z kolei mam porównanie nie "od kolegi" i parują w takim samym stopniu.

Co do tematu - miałem Foxy Main i teraz mam Oakleye Pro Frame. Czuć je na twarzy dokładnie tak samo, poza trochę przyjemniejszą w dotyku gąbką w Oakleyach. Tak naprawdę którekolwiek wybierzesz, będą sprawować się dokładnie tak samo. Do kasku będą dobrze pasować. Zatykanie nosa zależy od naciągu paska, mi też kiedyś gogle przeszkadzały w oddychaniu, ale wystarczy się pobawić klamerką.
Yncy
Kontakt:

Generalnie to mierzyłem 2 pary Fox'ów i nie mieściły się po prostu w kasku. Strasznie podjarałem się natomiast czerwonymi Oakley'ami, więc chyba na nie się zdecyduję.

Nie ma nic lepszego od Main'ów/O-Frame w tej cenie ?
nhp890
Kontakt:

Post autor: nhp890 »

Trochę dziwne bo kumpel ma Strike'a z Foxami i wszystko idealnie pasuje. Dodam, że jego rozmiar to S, więc M-ka powinna tym bardziej być ok
slawkow68
Kontakt:

Post autor: slawkow68 »

kostrzu pisze:ale oakley mniej parują niż fox bo mam porównanie od kolegi.
To fajnie, biorąc pod uwagę, że w obu tych goglach jest taka sama szybka.
Oakley robi gogle dla Fox'a (lub coś w ten deseń).

A jeśli parują to, polecam płyn przeciw parowaniu do szyb samochodowych, kilkanaście złotych, a starczy na wiele lat jedna butelka. W normalnych warunkach nie ma szans, żeby coś zaparowało.
Yncy
Kontakt:

Jakoś nigdy mi jeszcze gogle nie zaparowały :) Zobaczymy w zimie na mrozie.
nhp890 pisze:Trochę dziwne bo kumpel ma Strike'a z Foxami i wszystko idealnie pasuje. Dodam, że jego rozmiar to S, więc M-ka powinna tym bardziej być ok
Może źle gogle w kasku umieściłem, ale na 70 % zajmowały większą powierzchnię twarzy, zatykając przy tym nos, a gąbkę miałem tuż pod oczami, co uniemożliwiało swobodne mruganie. W porównaniu do narciarskich Salice, których teraz używam to wypadały kiepsko pod względem komfortu.
ODPOWIEDZ