Palenica - trasa NS otwarta

Kukel
Kontakt:

Palenica - trasa NS otwarta

Post autor: Kukel »

No i doczekaliśmy się kolejnej traski na Palenicy, tym razem jest to "długo" przygotowywany NS
http://www.youtube.com/watch?v=_ywcsMzG-Ys
niedługo kolejne filmiki
babolfr
Kontakt:

Post autor: babolfr »

Traska kozak. Co to za nutka?
tanie części, ciuchy, kaski, ochraniacze troya, foxa, thora itdi... 4920194
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Traska spoko ale praca w nią wpakowana mogłaby pójść w dopracowanie pozostałych. Lepsze 3-4 na prawde dobre trasy niż te planowane 6 ale gorsze. Podeszło mi pare trasek na Palenicy ale nad ilość wolałbym dopracowanie tego co tam jest.
hemi427
Kontakt:

Post autor: hemi427 »

trzeba pojeździć i ocenić, wygląda spox choć dla mnie NS-y to mniej funu i trochę strata energii i pracy. Dobrze żeby nie zrobiły się z tego koninki, choć również fajne miejsce, dobry bikepark to 3 trasy ale tak zróżnicowane, dopracowane i mądrze naszpikowane elementami że nie nudzą się nawet po 2 dniach jeżdzenia. Jak dla mnie, jak zawsze, propozycja trasy po lesie od samej góry byłoby wypas ;)
Kukel
Kontakt:

babolfr pisze:Traska kozak. Co to za nutka?
Tired eyes - We're OK watch TV

Mamy jeszcze inny filmik z Palenicy zrobiony tego dnia - http://www.youtube.com/watch?v=c1RZ6bw0Rq4&feature=plcp
F4rr3ll
Kontakt:

Post autor: F4rr3ll »

Fajnie że powstała nowa linia , ale jak dla mnie to trzeba by wreszcie zrobić bande w http://www.youtube.com/watch?v=_ywcsMzG ... page#t=28s albo walla , bo wjazd na pełnej predkości w buczki to albo sie uda albo nie ( o stolikach nie wspomne ). Dodatkowo jest tam tyle luźnych kamieni że ...

Druga sprawa to ogarnięcie gastronomi - na Palenicy nie idzie kupic nawet duzej wody mineralnej , a zjedzenie czegokolwiek to nieosiagalne marzenie . Tej psiej budy na parkingu nie licze bo bał bym sie cos oprócz frytek zjesć w obawie że salmonelle gołym okiem zobacze . ( a frytki dostałem 5 razy przesolone ) :/
Tak jakby nie można na weekend kupic karton zapiekanek lub innego fast fooda do odgrzania i kilku zgrzewek napojów, bo każdy by chętnie kupił - czysty i szybki pieniądz.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

hemi427 pisze:trzeba pojeździć i ocenić, wygląda spox choć dla mnie NS-y to mniej funu i trochę strata energii i pracy
Dokładnie. Pozbijanie takiej ilości desek to na prawde sporo roboty, a deski zakładam za darmo też nie były wiec jak nie ma deskowego sponsora tylko płacone waluta normalnie to pewnie na dzien dałoby się koparke ogarnąc. Traski po lewej są spoko ale właśnie stoliki raczej dziwne i obsypane kamieniami. Czarna dh 90% hop ma do poprawek.

Podeszła mi Palenica jak tam byłem dlatego wolałbym żeby to szło w dobrą strone jak miejscówka ma mega potencjał bo troche mnie dziwi, ze nasze miejscówki maja wiecej tras niż uznane bikeparki ale zamiast rozbudowywac istniejące siekają coraz to nowe.
k-a-m-i-l
Kontakt:

Post autor: k-a-m-i-l »

na dole co wypad kupujemy obiad: kotlety + ziemniaki i nikt nie narzeka

Supermarket jest stosunkowo blisko

Jak wyciągi chodzą we wrześniu? tylko weekendy?
Pytanie dotyczy Stożka i Palenicy.
Kukel
Kontakt:

Na wyciągi nie można narzekać. We wtorek jeździło nas 3 (w porywach 4) i wyciąg chodził non-stop :D Nie wiem jak na Stożku ale tam obsługa też jest bardzo miła i przyjazna rowerzystom.
jasiek
Kontakt:

Post autor: jasiek »

Wygląda bardzo fajnie, a jak z tymi wyciągami na Palenicy? Działacie teraz we wrześniu tylko w weekendy czy w 2-3 osoby można też wpaść w tygodniu i pośmigać?
http://www.pinkbike.com/photo/5983663/
nopainnogame
Kontakt:

Post autor: nopainnogame »

Tam są tylko 3 NS na całej trasie ?
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów ;)
boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

No własnie, trochę nazwa nie odpowiada temu, co zobaczyłem na filmie :P
Kukel
Kontakt:

Ta nazwa się przyjęła w rowerowym półświatku i funkcjonuje jako określenie nowo powstałego odcinka na Palenicy. North shore w Ustroniu nijak się ma do tego co oferują zachodnie bikeparki ale ponazywać sobie możemy jak się nam podoba ;)
ODPOWIEDZ