Witam.
Pisze ten post razem z kolegą który zakupił od użytkownika mariusz66081 na allegro amortyzator FOX DHX 4.0
Do rzeczy amortyzator zakupiony w poniedziałek dnia 13 sierpnia po zapewnieniach sprzedającego o wysyłce poleconym priorytetem w ten sam dzień, czekaliśmy do 17 sierpnia z racji że 18 jechaliśmy na tydzień na rowery no ale mniejsza o to... Amortyzator oczywiście nie doszedł po telefonach i ustnych potwierdzeniach poprosiliśmy o dowód wysyłki.
I tutaj zaczęły się problemy użytkownik twierdził że zepsuł mu się komputer itp itd (rozumiemy czynnik losowy nic do tego nie mamy)
Poprosiliśmy o przedyktowanie telefoniczne numeru wysyłki, dostaliśmy numer który nigdzie nie był zarejestrowany..
Później po kolejnym telefonie Pan stwierdził że paczke wysłał i nie została odebrana a że poczta wprowadziła nowe przepisy awizo ma ważność 7 dni (co jest bzdurą) oczywiście żadnego awiza nikt nigdy nie dostał.
Po naszym stwierdzeniu "wie pan jak to wygląda z naszej strony" (rozumiemy przez to że gość nas oszukał), kolejnego dnia dostaliśmy sms że amortyzator został wysłany...
Paczka przyszła dnia 24 sierpień... i tutaj kolejny problem
Amortyzator po ściągnięciu sprężyny uginał się w rękach...
Kolega oddał go do serwisu gdzie okazało się że zupełnie nie ma shimów od powrotu... (załączam zdjęcie tego co powinno być a nie ma)
Oczywiście telefon...
w rozmowie powiedziałem jak wygląda sytuacja po czym Pan mi odpowiedział że amortyzator jest sprawny i kompletny i był serwisowany w krakowskim serwisie... po tych słowach powiedziałem że jednak nie ma w nim połowy wnętrzności i co z tym zrobimy ?
Usłyszałem że moge go odesłać tak aby Pan sobie go zobaczył stwierdziłem że z wielką chęcią ale jak otrzymam pieniądze na swoje konto... tutaj usłyszałem że Pan tak sie nie będzie bawił, że w jego serwisie takie części kosztują 50zł i nie będzie ze mną rozmawiał po czym się rozłączył...
Cała sytuacja dotyczy aukcji:
http://allegro.pl/fox-dhx-4-0-okazja-i2550867235.html
Dodaję zdjęcie brakujących części.
mariusz66081 - problem z użytkownikiem
Dostaniesz z programu ochrony kupujących tą złotówkę za jaką go kupiłeś i po sprawiewasall pisze:sprawa prawdopodobnie trafi do allegro...

HCC Components - z dumą wyprodukowane w Polsce
www.hcc-components.pl
www.hcc-components.pl