downhill - wielki powrót

enjoy2
Kontakt:

downhill - wielki powrót

Post autor: enjoy2 »

Witaj beneficjencie pochyłości i grawitacji!

Jak starzy użytkownicy pamiętają wkroczenie ramy dragstar na polski rynek to na pewno będą pamiętać, że jestem początkującym użytkownikiem zarówno forum jak i rowerowego szaleństwa. Dlatego z mojego roweru miastowego, takiego jak z filmu JIB chcę zrobić zjazdówkę. Wkroczenie na polski rynek ramy DRAGSTAR spowodowało liczne fluktuacje czysto ekonomicznych odbiorców tego produktu. Dlatego zwracam się do opozycji: co się zmieniło w ciągu tych 7, czy 8 lat?
Potrzebuję amortyzator przedni i ramę full. Za całość mogę dać jak najmniej :) Shiver 2003 od znajomego był w planach, rama - "to się zobaczy". Także starsze modele, może niekoniecznie z 2003 ale 2008-2009, myślę że dadzą radę. Nie muszą mieć wytrzymałości "100%", lecz możliwość konfiguracji tego i owego - dla osoby niskiej.
A czy tacy Panowie jak cosmos, hofek i wojciechu to żyją?

pozdrosy
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

Shiver 2003 to bardzo dobry amor do sztywniaka będzie bo jest niski. Aczkolwiek można by mu ograniczyć skok nieco(bez opuszczania - albo skrócić skok a podnieść na półkach) żeby się tak nie zapadał.

W ciągu tych lat zmieniło się wszystko. Jeśli wychowałeś się na tych starych filmach to nie wiem czy będziesz zadowolony :P
tomek059
Kontakt:

Post autor: tomek059 »

Ile ważysz i jakiego roweru potrzebujesz? Podaj też jakiś przedział cenowy bo dla niektórych mało to 1000, a dla innego 5000. Mówisz, że masz już jakiś rower. Musisz wymienić wszystko czy chcesz robić to stopniowo? Taka wiadomość przyda się przy podziale funduszy. Co do tych 7-8 lat zmieniło się bardzo dużo. Nie używa się opon 3.0, rowery nie ważą 25kg, a prawie 10kg mniej i do ich produkcji nie używa się już praktycznie stali.
.
ODPOWIEDZ