Chce zrobic hybrydy RS Recon 351 (solo air) i RS Reba SL (dual air). recon ma zakres skoku 100-140 i os 20mm, Reba ma 120-80 (chyba) i oske 9mm. pomysl mam taki, ze jeden z amorow bedzie mial golenie z osia 20mm i skokiem 100mm, drugi golenie z osia 9mm i skok 140mm.
czy technicznie jest to wykonalne? nie wiem jak z wentylem komory negatywnej dual air, czy przejdzie przez golenie dolne od recona? (na ta chwile w reconie w tym miejscu jest zwykla sruba). jak z wysokoscia slizgow, czy beda w dobrym miejscu? wyglada na to, ze wysokosc samych goleni dolnych jest w obydwu przypadkach taka sama, nie mam pewnosci jednak czy golenie 140mm "zamkna" sie calkowicie w goleniach dolnych od reby.
jesli ktos przerabial podobny temat kiedys, to bede wdzieczny za info.
Hybryda RS Recon 351 i RS Reba SL.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Re: Hybryda RS Recon 351 i RS Reba SL.
Na 99% wszystko będzie pasować.
Wentyl ma dokładnie taką samą średnicę jak śruba montowana od dołu goleni.
Jeżeli pozamieniasz tylko golenie dolne wszystko powinno idealnie pasować. Ale jeżeli chcesz też zamienić tłumiki to może być problem z długością iglicy. Musiałbyś się wtedy dowiedzieć o dokładną długość lag górnych obu tych amortyzatorów.
Wentyl ma dokładnie taką samą średnicę jak śruba montowana od dołu goleni.
Jeżeli pozamieniasz tylko golenie dolne wszystko powinno idealnie pasować. Ale jeżeli chcesz też zamienić tłumiki to może być problem z długością iglicy. Musiałbyś się wtedy dowiedzieć o dokładną długość lag górnych obu tych amortyzatorów.
-
- Kontakt:
Re: Hybryda RS Recon 351 i RS Reba SL.
Ale długości iglicy w sprężynie nie zmienisz i tylko tu byłby problem. Ale jeżeli w grę wchodzi tylko zamiana goleni dolnych to nie powinno być najmniejszych problemów:)timon92 pisze:Tlumiki RS mają to do siebie że góra i dół nie są połączone więc trzeba tylko dobrać odpowiednią ilość oleju, żadna iglica nie będzie przeszkadzała.