Dziwne mocowanie tarczy. Pomocy.

Areeek
Kontakt:

Dziwne mocowanie tarczy. Pomocy.

Post autor: Areeek »

cześc.Kupiłem ostatnio piaste na tył. I dostałem od kolegi tarcze hamulcową którą on miał z przodu.
I do mojej piasty nie pasuje. Zmierzylem odleglosc miedzy otworami na sruby od tarczy lezącymi na przeciw siebie i wynosi 45mm.
I tu moje pytanie. Czy 45mm to jest standardowe mocowanie i mam zla tarcze czy jest na odwrowt czyli czy jest tarcza ok ale mocowanie w piascie jest zjebane?
Bo otwory w tarczy są o jakies 1-2mm szerzej rozstawione.
adrian50005
Kontakt:

Post autor: adrian50005 »

Jak jakaś chinska tarcza to nie będzie pasować, w serwisie co chwile mamy jakieś dziwne inne standardy, powiedz może co to za piasta.
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?t=57189
http://tiny.pl/hc83d Moje Allegro
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Albo zrób zdjęcie
Areeek
Kontakt:

Re: Dziwne mocowanie tarczy. Pomocy.

Tarcza jest najprawdopodobniej firmy dengtai czyli china. A piasta jest dokładnie ta :
http://allegro.pl/nowa-piasta-winzip-ty ... 01886.html

Poprostu powiedzcie mi jakie tarcze są standadowe.Jaka jest odleglosc miedzy dwoma otworami.
Spaced
moderator
Kontakt:

Zdjęcia zrobic na prawde nie mozna?

A tarcze kup po prostu normalnej firmy i nie kombinuj z jakimis wynalazkami.
MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

Spaced pisze:A tarcze kup po prostu normalnej firmy i nie kombinuj z jakimis wynalazkami.
chłopak nie kombunuje, tylko chce sie dowiedzieć, czy piaste czy tarcze ma do d*py... piasta
moim zdaniem ta tarcza jest do bani
Areeek
Kontakt:

MUSZEL- dzięki że mnie rozumeisz . ja nie kombinuje tylko poprostu dostalem od kolegi tarcze i nie wiem czy to hujowa tarcza czy piasta :) Niektorzy sie od razu rzucaja z pyskiem :)

Nie chce kupowac w ciemno tarczy na allegro zeby sie nie okazalo ze mam nietypowa piaste.Bo niestety nie stac mnie na pomyłki :)Dzieki za odpowiedz.
Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

jak masz piastę winzipa, to w zasadzie jedno pytanie samo się eliminuje. Piasta będzie dobra, a tarcza do dupy.
uzurpator
Kontakt:

Post autor: uzurpator »

Standardowe mocowanie IS, czyli stare dobre 6 śrub, posiada 6 otworów :) pod śruby o średnicy 5mm rozłożonych równomiernie na okręgu o średnicy 44mm.

Jeżeli tarcza ma inaczej, a marketowe wynalazki przyczepiane do marketowych piast na gwint wolnobieżny tak miewają, to tarcza jest do d4.
Spaced
moderator
Kontakt:

Areeek pisze:MUSZEL- dzięki że mnie rozumeisz . ja nie kombinuje tylko poprostu dostalem od kolegi tarcze i nie wiem czy to hujowa tarcza czy piasta Niektorzy sie od razu rzucaja z pyskiem
Nic ci się nie rzucam z pyskiem. Podajesz nazwe firmy krzak, rozstaw od czapy to jakiego magicznego rozwiazania tu oczekujesz. Tarcza jest do dupy, koniec tematu.
ODPOWIEDZ