Dziwne mocowanie tarczy. Pomocy.
Dziwne mocowanie tarczy. Pomocy.
cześc.Kupiłem ostatnio piaste na tył. I dostałem od kolegi tarcze hamulcową którą on miał z przodu.
I do mojej piasty nie pasuje. Zmierzylem odleglosc miedzy otworami na sruby od tarczy lezącymi na przeciw siebie i wynosi 45mm.
I tu moje pytanie. Czy 45mm to jest standardowe mocowanie i mam zla tarcze czy jest na odwrowt czyli czy jest tarcza ok ale mocowanie w piascie jest zjebane?
Bo otwory w tarczy są o jakies 1-2mm szerzej rozstawione.
I do mojej piasty nie pasuje. Zmierzylem odleglosc miedzy otworami na sruby od tarczy lezącymi na przeciw siebie i wynosi 45mm.
I tu moje pytanie. Czy 45mm to jest standardowe mocowanie i mam zla tarcze czy jest na odwrowt czyli czy jest tarcza ok ale mocowanie w piascie jest zjebane?
Bo otwory w tarczy są o jakies 1-2mm szerzej rozstawione.
-
- Kontakt:
Re: Dziwne mocowanie tarczy. Pomocy.
Tarcza jest najprawdopodobniej firmy dengtai czyli china. A piasta jest dokładnie ta :
http://allegro.pl/nowa-piasta-winzip-ty ... 01886.html
Poprostu powiedzcie mi jakie tarcze są standadowe.Jaka jest odleglosc miedzy dwoma otworami.
http://allegro.pl/nowa-piasta-winzip-ty ... 01886.html
Poprostu powiedzcie mi jakie tarcze są standadowe.Jaka jest odleglosc miedzy dwoma otworami.
MUSZEL- dzięki że mnie rozumeisz . ja nie kombinuje tylko poprostu dostalem od kolegi tarcze i nie wiem czy to hujowa tarcza czy piasta
Niektorzy sie od razu rzucaja z pyskiem
Nie chce kupowac w ciemno tarczy na allegro zeby sie nie okazalo ze mam nietypowa piaste.Bo niestety nie stac mnie na pomyłki :)Dzieki za odpowiedz.

Nie chce kupowac w ciemno tarczy na allegro zeby sie nie okazalo ze mam nietypowa piaste.Bo niestety nie stac mnie na pomyłki :)Dzieki za odpowiedz.
Standardowe mocowanie IS, czyli stare dobre 6 śrub, posiada 6 otworów
pod śruby o średnicy 5mm rozłożonych równomiernie na okręgu o średnicy 44mm.
Jeżeli tarcza ma inaczej, a marketowe wynalazki przyczepiane do marketowych piast na gwint wolnobieżny tak miewają, to tarcza jest do d4.

Jeżeli tarcza ma inaczej, a marketowe wynalazki przyczepiane do marketowych piast na gwint wolnobieżny tak miewają, to tarcza jest do d4.
Blog: www.uzurpator.com.pl | Zębatki: www.trybo.pl
Nic ci się nie rzucam z pyskiem. Podajesz nazwe firmy krzak, rozstaw od czapy to jakiego magicznego rozwiazania tu oczekujesz. Tarcza jest do dupy, koniec tematu.Areeek pisze:MUSZEL- dzięki że mnie rozumeisz . ja nie kombinuje tylko poprostu dostalem od kolegi tarcze i nie wiem czy to hujowa tarcza czy piasta Niektorzy sie od razu rzucaja z pyskiem