Kupno roweru zza granicy
Kupno roweru zza granicy
Witam
Mozecie mi powiedziec jak wygląda kupno roweru zza granicy? Chodzi mi oto czy jest to bezpieczne i czy macie jakis sprawdzonych sprzedawców.
Mozecie mi powiedziec jak wygląda kupno roweru zza granicy? Chodzi mi oto czy jest to bezpieczne i czy macie jakis sprawdzonych sprzedawców.
-
- Kontakt:
zależy z jakiego kraju chcesz kupić, ja mieszkam w Norwegii i rowerki często latają kurierem do PL, w razie czego pisz na PW, swoją drogą też dołączam się do pytania, zwłaszcza jacyś sprzedawcy z Anglii
może pod ? >>> http://www.pinkbike.com/photo/6576525 

Jeżeli chodzi o Anglię, to ja kilka części sprowadzałem przez Tate, oni tam wszyscy płacą przez PayPal, nie wiem czy w tym systemie jest korzystny przelicznik walutowy. Za dużo osób nie chce wysyłać części/rowerów poza UK. U nich tylko płatność przed wysyłką. Najlepiej mieć tam kogoś i sprowadzać przez niego, tak jak ja przez Tatę. Jeśli chodzi o sklepy i nowe rowery to raczej powinno być bez problemu, ale lepiej pchać to kurierem, bo pocztą nigdy w życiuuuuuu, lepiej dopłacić za wysyłkę trochę i mieć pewne. Co do osób prywatnych w UK sprzedających rowery to bardzo często nie ma możliwości wysyłki, tylko odbiór osobisty, a zazwyczaj jeśli jest wysyłka, to tylko do UK.