Mobilny multimedialny laptop do 2K
-
- Kontakt:
Mobilny multimedialny laptop do 2K
Witam. Temat wielokrotnie poruszany. Potrzebuje drugiego komputera a nie za bardzo orientuje sie w temacie. Zależy mi na mobilności lekkości i tym aby długo trzymał na baterii. Wydajność to sprawa drugorzędna bo mam mocną stacjonarke, ale laptop powinien bezproblemowo odtwarzać filmy w HD.
Budżet: 1,5 do 2tysięcy zł.
Główne wymagania:
- rozmiar matrycy max 14 cali ( czyli 14 cali i mniejsze )
- długi czas pracy na baterii ( koło 5h )
- musi płynnie odtwarzać filmy w HD
- najlepiej gdyby matryca była matowa
- dysk twardy przynajmniej 250gb
- mile widziane USB 3.0
- wbudowany napęd odtwarzający płyty
- wbudowana kamera ( teraz już chyba wszystkie to mają )
Bd bardzo wdzięczny za jakieś propozycje.
Budżet: 1,5 do 2tysięcy zł.
Główne wymagania:
- rozmiar matrycy max 14 cali ( czyli 14 cali i mniejsze )
- długi czas pracy na baterii ( koło 5h )
- musi płynnie odtwarzać filmy w HD
- najlepiej gdyby matryca była matowa
- dysk twardy przynajmniej 250gb
- mile widziane USB 3.0
- wbudowany napęd odtwarzający płyty
- wbudowana kamera ( teraz już chyba wszystkie to mają )
Bd bardzo wdzięczny za jakieś propozycje.
-
- Kontakt:
http://allegro.pl/nowa-toshiba-toshiba- ... 28963.html A tak przy okazji pomyśl zanim coś napiszesz.
-
- Kontakt:
Re: Mobilny multimedialny laptop do 2K
Może jednak tu poszukasz odpowiedzi na swoje pytanie:
pclab.pl
pclab.pl
http://www.x-kom.pl/p/117946-notebook-l ... 7hp64.html
Najlepszy wybór pod Twoje wymagania. Współlokatorka kupiła tydzień temu i jest bardzo spoko ten lapek.
Matową matrycę bardzo ciężko już dostać, choć ma wiele plusów, właśnie jak praca przy świetle z dziwnych stron. Natomiast bardzo słaba głębia kolorów i niski kontrast skutecznie odstrasza producentów od tego rozwiązania.
Zastanów się, czy na prawdę jest Ci to potrzebne. Jak masz stacjonarnego kompa w domu, nawet starego to wystarczy Ci pendrive 8gb i zgrasz sobie wszystko co potrzeba. Ja mam w lapku stację DVD i ostatnio używałem... rok temu, do wypalenia płytek z muzą do samochodu.
Najlepszy wybór pod Twoje wymagania. Współlokatorka kupiła tydzień temu i jest bardzo spoko ten lapek.
Matową matrycę bardzo ciężko już dostać, choć ma wiele plusów, właśnie jak praca przy świetle z dziwnych stron. Natomiast bardzo słaba głębia kolorów i niski kontrast skutecznie odstrasza producentów od tego rozwiązania.
Wujek_cieta_riposta pisze:- rozmiar matrycy max 14 cali ( czyli 14 cali i mniejsze )
Takie rzeczy to tylko w erze panie.Wujek_cieta_riposta pisze:- wbudowany napęd odtwarzający płyty
Zastanów się, czy na prawdę jest Ci to potrzebne. Jak masz stacjonarnego kompa w domu, nawet starego to wystarczy Ci pendrive 8gb i zgrasz sobie wszystko co potrzeba. Ja mam w lapku stację DVD i ostatnio używałem... rok temu, do wypalenia płytek z muzą do samochodu.
Z gówna bata nie ukręcisz.