Silvia - Winter trails with Matt Hunter

enyoui
Kontakt:

Silvia - Winter trails with Matt Hunter

Post autor: enyoui »

Znalazłem niesamowity filmik i muszę się nim z wami podzielić :D Pewnie połowa z was już go widziała, może nie, no ale jest na prawdę niesamowity, przynajmniej dla mnie, a jak dla was? :)

http://www.youtube.com/watch?v=M_DSavn6SJA
Banan725135650
Kontakt:

Post autor: Banan725135650 »

Nie miałem chyba przyjemności wcześniej się na niego natknąć. Musiałem gdzieś przegapić. Popieram - niesamowicie klimatyczny film. Warto obejrzeć!
enyoui
Kontakt:

Pytanie się już nasuwa do was, czy wiecie gdzie można takie "latarki" kupić albo jak to się nazywa? : ) Dobrze by było się w to zaopatrzyć, zima jeszcze długa a po ciemku troszkę strach jeździć : )
DAMIAN24
Kontakt:

Post autor: DAMIAN24 »

Czołówki? W Decathlonie albo każdym sklepie posiadającym sprzęt do survivalu lub wypraw górskich :) Ja mam jedną z droższych z Decathlonu to świeci na bardzo dużą odległość tak, że spokojnie mogę sobie nocą śmigać.
enyoui
Kontakt:

Dużo takie coś kosztuje? :)
biadaczq
Kontakt:

Re: Silvia - Winter trails with Matt Hunter

Post autor: biadaczq »

Mi się nasuwa jeszcze jedno pytanie odnośnie kolcowanych oponek..
Gdzie nabyć takie kolce/wkręty ? Da radę to kupić gdzieś w OBI czy Castoramie ?
I jakie wrażenia z jazdy na takich oponach ?

BTW. Filmik naprawdę fajny, nie wiem czy kolesiowi nie było trochę zimno :wink:
BMX National Champion
DAMIAN24
Kontakt:

Post autor: DAMIAN24 »

Co do czołówek to najtańsze są już za 40zł, dobre i całkowicie wystarczające za 100-120, a najlepsze za 150-200zł i więcej. Trzeba zwrócić uwagę na to, żeby dawała światło na dużą odległość ale także na boki bo inaczej jadąc mało się widzi.

@biadaczq
Wkręty możesz kupić w Castoramie lub każdym innym budowlanym. Na kolcach fajnie się śmiga w terenie :) na lodzie trzeba się pilnować bo trzymają w dość specyficzny sposób(na lód lepsze są krótkie kolce).
Frcol
Kontakt:

Post autor: Frcol »

Jak wyżej, wystarczą zwykłe wkręty i dobrze dobrana długość. Od środka rozciągasz starą dętkę żeby Ci twojej nie przebiły i zaczynasz zabawę. W dość dużym śniegu jakiejś różnicy nie widać, ale jak wjedziesz na dosyć śliski odcinek, pomieszany z lodem i ziemią jak na filmiku to oponka trzyma jak w lato ;D. A jeszcze większa zabawa zaczyna się po zimie jak już jest sucho i wszędzie sypią się iskry ^^ - tylko tu już szkoda opony bo długo potrafi wytrzymać.

Co do filmiku to naprawdę aż chce się iść na rower ;D.
http://tnij.org/frcol Giant Glory FR Zapraszam !
http://frcol.pinkbike.com/ Pink Bike
marcin0011
Kontakt:

Post autor: marcin0011 »

Filmik był na fanpejdżu speca na FB, warto podlajkować firmy bo często wrzucają fajne filmiki i zdjęcia, nie zawsze (ale dość często) robiące marketingowe pranie mózgu :)
ODPOWIEDZ