[Hamulec} SLX 665 uszczelki

FRmaniak
Kontakt:

[Hamulec} SLX 665 uszczelki

Post autor: FRmaniak »

Mam klamkę shimano Slx m665 tylko że jest nie do końca sprawna, coś cieknie tylko nie wiem gdzie. Nie mam też pojęcia jak ją rozebrać.
Ale najważniejsze pytanie to czy da się do tego kupić uszczelki w jakimś sklepie z uszczelkami, czy to są jakieś standardowe czy nie?
Byłbym też wdzięczny jakby ktoś pokazał jakiś rysunek jak to rozebrać, szukałem i nie znalazłem

kubuspunxdh
Kontakt:

Post autor: kubuspunxdh »

u dystrybutora nie kupisz... całą klamek owszem detali do niej brak... jak rozebrac,,, ? http://techdocs.shimano.com/media/techd ... 646712.pdf i na tym lepiej sie zatrzymać bo cholernie ciężko wyciągnąć pierścień ze środka bez jego uszkodzenia.. a dalej 3 uszczelki oring i 2 pierścienie wewnetrzno-wargowe... nie polecam rozbierać bez zaplecza narzędziowego.
rowerek PB Spider Suspensions boss!
FRmaniak
Kontakt:

Post autor: FRmaniak »

Wymiary tych uszczelek są jakieś standardowe ?
Da radę to kupić w jakimś sklepie?

kubuspunxdh
Kontakt:

oring tak reszcie zapomnij..
dudek182
Kontakt:

Post autor: dudek182 »

Kubuś co Ty za pierdoły gadaszsz ! ! !

Po zrobieniu wszystkiego co jest w tej dokumentacji wystarczy jeden seger wyjąć i już masz klamke rozebraną co do jednej śrubki :D Są 2 uszczelki (których nie dostaniesz), tłoczek na którym się znajdują i sprężyna.
Załączniki
IMAG0520.jpg
kubuspunxdh
Kontakt:

dudek182 pisze:Kubuś co Ty za pierdoły gadaszsz ! ! !
jakie pierdoły ? ze co dostaniesz te uszczelki w sklepie z hydraulika do WC ?
dudek182 pisze:Są 2 uszczelki (których nie dostaniesz), tłoczek na którym się znajdują i sprężyna.
to tez pisze ze jaki jest sens rozbierać coś do czego sie nie dostanie części ? nie po to producent dał taki schemat a nie inny...
dudek182
Kontakt:

Post autor: dudek182 »

kubuspunxdh pisze:i na tym lepiej sie zatrzymać bo cholernie ciężko wyciągnąć pierścień ze środka bez jego uszkodzenia.. a dalej 3 uszczelki oring i 2 pierścienie wewnetrzno-wargowe... nie polecam rozbierać bez zaplecza narzędziowego.
To miałem na myśli :D

Można wszystko wyczyścić i złożyć znowu do kupy. U mnie był ten problem, że tłok zasysał syf do zbiorniczka :)
ODPOWIEDZ