Co jest mocniejsze???
Co jest mocniejsze???
Piszecie,że hamulce xt v-break są bardzo mocne.Ale co jest mocniejsze-xt v-break czy tarczówka hayes MX-2HD?Niestety nie mam piast pod tarczówki i czy jest sens w nie inwestować i kupić te hayesy czy xt sa tak mocne,że im doruwnują.Co wybrać w mojej sytuacji?
jestem jaki jestem-tyle ;)
-
- Kontakt:
Miałem v-łki XT 2003 rocznik i myślałem ze nie ma od nich lepszych hamulcy. Stwoerdziłem ze tarcze mi nie potrzebne. XT mają zajebistą siłę hamowania a przy połączeniu z klamkami LX Canti to jusz wogóle była masakara. Ale gdy zmianiełm hamulce na tarcze (okazyjnie po dobrej cenie) do v-łek jusz nie wróce. Tarcze mają duże plusy gdyż hamują w każdych warunkach a jak się zegnie tarcza to nie ma problemu z jej prostowaniem. Fakt ze nie zmieniełem na jakieś wypas tarcze (przód deore m515 + 185mm grimeca tył b475 + 160mm klamki LX '98 canti) ale hamuja o niebo lepiej. Wypas modulka siła tez. Lot przez kiere przy użyciu 1 palca. Tylko ze tarcze wiązą się w większymi kosztami (piasty, ew. szprychy, klamki) ale są mniej awaryjne.
Dam dupy za gar zimnej zupy....
-
- Kontakt:
hmm to jest uzaleznione od stylu jaki prezentujesz,jezeli street czy dirt to daruj sobie tarcze i bierz v-ki, jezeli jakies zjazdy,predkosci to tarcze. V-ki xt maja bardzo dobra modulacje, mozna na nich spokojnie wykonywac wszystkie triki (wiem bo sam je mam).
ja jezdzilem swego czasu na tarczach avida (przod i tyl) i fakt super bylo, ale teraz jezdze znowu na v-kach i bardzo nie narzekam, zalezy od stylu jazdy.
ja jezdzilem swego czasu na tarczach avida (przod i tyl) i fakt super bylo, ale teraz jezdze znowu na v-kach i bardzo nie narzekam, zalezy od stylu jazdy.
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=443970
adi chyba jesteś chory na łeb, to że są hamulcami mechanicznymi nie oznacza że są słabe, hamują bardzo dobrze modulacja jest świetna i nie ma porównania z v-xt(a miałem okazje na nich jeździć), nie wypowiadaj się człowieczku na tematy bliżej tobie nie znane, bo naprawde się kompromitujesz.
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=643549
yz> ja miałem okazje jeździć z nimi bardzo często,poniewadz mój kumpel ma w ginacie do xc takie hamulce, i przyjmij do wiadmości że bardzo często jeździłem na nim, i wiem że to są spowalniacze a nie hamulce,nawet po regulowaniu hamują tak jak wcale, pozatym hamulce mają jakieś 3 miesiące więc nie pomyśl sobie przypatkim że klocki są starte, wiem co mówie!!!!! jeździłeś kiedyś z porządnymi vałkami np: schimano xt?
Kopaj Pointa,kopaj równo ,przecież wiesz że to gówno!