Co jest mocniejsze???

Alex04
Kontakt:

Co jest mocniejsze???

Post autor: Alex04 »

Piszecie,że hamulce xt v-break są bardzo mocne.Ale co jest mocniejsze-xt v-break czy tarczówka hayes MX-2HD?Niestety nie mam piast pod tarczówki i czy jest sens w nie inwestować i kupić te hayesy czy xt sa tak mocne,że im doruwnują.Co wybrać w mojej sytuacji?
jestem jaki jestem-tyle ;)
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

zalezy do czego :) tarcze hamuja przy zlej pogodzie a zima idzie :) i nie martwisz sie o centre i wogole - byle sie w widlach miesilo kolo.
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
Alex04
Kontakt:

Post autor: Alex04 »

Ale za te tarczówki zapłacę dużo więcej bo jeszcze oprócz ich ceny dochodzą jeszcze 2 piasty pod tarczę:(
jestem jaki jestem-tyle ;)
elot
Kontakt:

Post autor: elot »

miałem ten sam problem.
ale już nie mam bo rower mi zajebali :P
Styleliga - on a highway to hell
szczur
Kontakt:

Post autor: szczur »

lepsze sa tarcze ale v-ki tez dobre to zalezy od tego czy mialbys ta kase na tarcze
deeejot rusza czarne puyyytyyyyy......
Dex
Kontakt:

Post autor: Dex »

v-ki wypas :) tarcze moze lepiej działają ale lekko tarcze wygniesz i masz wkurzający dzwięk :P a jak skrzywisz kolo to mozna wyprostowac a tarcze młotkiem wyklepiesz ? :O
-Przemooo-
Kontakt:

Post autor: -Przemooo- »

jasne ze wyklepiesz ... tarcze sa owiele lepsze wczesniej jezdzilem na v-ce i nie ma porpwnania niby v-ka nie byla najlepsza bo sram 5 i klamki lx ale tarcze hamuja owiele lepiej i z tym kolem to prawda jak wygniesz to nie przeszkadza :P
http://przemooo.pinkbike.com/album/photos/
za0_DR/FR
Kontakt:

Post autor: za0_DR/FR »

Miałem v-łki XT 2003 rocznik i myślałem ze nie ma od nich lepszych hamulcy. Stwoerdziłem ze tarcze mi nie potrzebne. XT mają zajebistą siłę hamowania a przy połączeniu z klamkami LX Canti to jusz wogóle była masakara. Ale gdy zmianiełm hamulce na tarcze (okazyjnie po dobrej cenie) do v-łek jusz nie wróce. Tarcze mają duże plusy gdyż hamują w każdych warunkach a jak się zegnie tarcza to nie ma problemu z jej prostowaniem. Fakt ze nie zmieniełem na jakieś wypas tarcze (przód deore m515 + 185mm grimeca tył b475 + 160mm klamki LX '98 canti) ale hamuja o niebo lepiej. Wypas modulka siła tez. Lot przez kiere przy użyciu 1 palca. Tylko ze tarcze wiązą się w większymi kosztami (piasty, ew. szprychy, klamki) ale są mniej awaryjne.
Dam dupy za gar zimnej zupy....
[]_ ([]) []_
Kontakt:

Post autor: []_ ([]) []_ »

a jak wyprostwac tarcze??? proste!! royped y goorki i po hamplu ale ni block i ojne sie rozgrzeja i i sie wyprostuja!!!
http://www.jokejoke.prv.pl/
Einstein
Kontakt:

Post autor: Einstein »

a co lepiej: tarcze 9.0-srama, czy te hayes MX
NSX x-up za 80zł nówka!! (20zł taniej)
NSX Leg Eaters 05 za 180zł nówka!! (20zł taniej)
foghorn
Kontakt:

Post autor: foghorn »

hmm to jest uzaleznione od stylu jaki prezentujesz,jezeli street czy dirt to daruj sobie tarcze i bierz v-ki, jezeli jakies zjazdy,predkosci to tarcze. V-ki xt maja bardzo dobra modulacje, mozna na nich spokojnie wykonywac wszystkie triki (wiem bo sam je mam).

ja jezdzilem swego czasu na tarczach avida (przod i tyl) i fakt super bylo, ale teraz jezdze znowu na v-kach i bardzo nie narzekam, zalezy od stylu jazdy.
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=443970
Burning
Kontakt:

Post autor: Burning »

zima obrecze pokrywaja sie lodem i vka nie hamuje, tarcza zatrzymuje kolo 1palcem, tarcza hamuje przy 50km/h - vka slabo (wiecej nie jechalem ostatnio)
S> Tioga Factory DH 2.1 Pro (przod i tyl) <- 90zl/sztuka
adi
Kontakt:

Post autor: adi »

vałki xt, te mx2 są mechaniczne i wogule nie hamują
Kopaj Pointa,kopaj równo ,przecież wiesz że to gówno!
YZ
Kontakt:

Post autor: YZ »

adi chyba jesteś chory na łeb, to że są hamulcami mechanicznymi nie oznacza że są słabe, hamują bardzo dobrze modulacja jest świetna i nie ma porównania z v-xt(a miałem okazje na nich jeździć), nie wypowiadaj się człowieczku na tematy bliżej tobie nie znane, bo naprawde się kompromitujesz.
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=643549
adi
Kontakt:

Post autor: adi »

yz> ja miałem okazje jeździć z nimi bardzo często,poniewadz mój kumpel ma w ginacie do xc takie hamulce, i przyjmij do wiadmości że bardzo często jeździłem na nim, i wiem że to są spowalniacze a nie hamulce,nawet po regulowaniu hamują tak jak wcale, pozatym hamulce mają jakieś 3 miesiące więc nie pomyśl sobie przypatkim że klocki są starte, wiem co mówie!!!!! jeździłeś kiedyś z porządnymi vałkami np: schimano xt?
Kopaj Pointa,kopaj równo ,przecież wiesz że to gówno!
Virus
Kontakt:

Post autor: Virus »

dobre hample :] sam bede takie miec :]
http://www.ebike.pl/
mic
Kontakt:

Post autor: mic »

Ja mam V-ke XT+klamke LX z tylo i chodzi fajnie, ale w przodzie mam Hayesa HFX 9 HD i chodzi duuuuuuuuzo lepiej niz to z tylu:) ale fakt, ze to wszystko zalezy od stylu jazdy...
Sprzedam rame GIANT boulder SE 21.5" + stery FSA Orbit UF (1 1/8) + sztyca + suport!!
ODPOWIEDZ