Co myslicie o tym rowerku
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Zanim odkryłem TUESa to miałem w planach kupić Gamba. Ogólnie mówiąc Scotty mają genialne ramy i średni lub kiepski osprzęt na nich. Przykład chociażby ten temat Scotta 2013 w Rowerach.
Ten jest zecydowanie tańszy niż nówka. Ale czy warto? model 2012 WC 20 za 6900 na allegro stoi. Ten turkusowy.
I nie wiem czy ramy różniły się AZ TAK znacznie między 10 a 20.
Ten jest zecydowanie tańszy niż nówka. Ale czy warto? model 2012 WC 20 za 6900 na allegro stoi. Ten turkusowy.
I nie wiem czy ramy różniły się AZ TAK znacznie między 10 a 20.
-
- Kontakt:
Ogólnie mówiąc:
1. Ramy Scotta są dobre, 10 różni się od 20 tylko tym, że podsiodłówka jest z carbonu.
2. Scotty kupowało się dla ram a nie dla osprzętu
3. Rama jest stosunkowo mniejsza niż inne.
Chociażby porównanie do TUES'a 2.0
+18 cm dla Tuesa w toptube horizontal w rozmiarze L. Jeszcze więcej w top tube effetcive.
A liczby dla gamba się zmniejszają jeśli wybrać dodatkowo FR setup.
4. Moim zdaniem nie tyle okazja co akurat dobra cena jak za sprzęt.
Edit: Chociaż jak porównałem sobie fork/damp/cenę z innymi nówkami to stwierdzam. BIERZ CHŁOPIE JAK PASUJE CI ROZMIAR RAMY POD WZROST
1. Ramy Scotta są dobre, 10 różni się od 20 tylko tym, że podsiodłówka jest z carbonu.
2. Scotty kupowało się dla ram a nie dla osprzętu
3. Rama jest stosunkowo mniejsza niż inne.
Chociażby porównanie do TUES'a 2.0
+18 cm dla Tuesa w toptube horizontal w rozmiarze L. Jeszcze więcej w top tube effetcive.
A liczby dla gamba się zmniejszają jeśli wybrać dodatkowo FR setup.
4. Moim zdaniem nie tyle okazja co akurat dobra cena jak za sprzęt.
Edit: Chociaż jak porównałem sobie fork/damp/cenę z innymi nówkami to stwierdzam. BIERZ CHŁOPIE JAK PASUJE CI ROZMIAR RAMY POD WZROST

-
- Kontakt:
No główka w Gambie wydaje się dziwna ale to dzięki temu jest taka łatwa dowolność z kątami do ustawienia sobie.
12.500 jest dobrą ceną jak za ramę dobrą ramę (nie jest ultra lekka ale za to jest całkiem wytrzymała) + fork, który w nówce kosztuje 6k i damper, który sam z siebie kolejne 2.5k.
Jeśli sprzęt jest jak igła, zmieścisz się na nim to jest to dobra cena. Ale jak mówiłem, gamb nie wszystkim pasuje (waga, rozmiary etc)
12.500 jest dobrą ceną jak za ramę dobrą ramę (nie jest ultra lekka ale za to jest całkiem wytrzymała) + fork, który w nówce kosztuje 6k i damper, który sam z siebie kolejne 2.5k.
Jeśli sprzęt jest jak igła, zmieścisz się na nim to jest to dobra cena. Ale jak mówiłem, gamb nie wszystkim pasuje (waga, rozmiary etc)