Giant glory dh - problem z mocowaniem łożyska

chicken002
Kontakt:

Giant glory dh - problem z mocowaniem łożyska

Post autor: chicken002 »

Witam .
Mam pewne pytanie do właścieli ram giant 2007-2009 . Dzisiaj rozebrałem całą ramę by powyciągać wszystkie łożyska sprawdzić które się nadają do wymiany a które nie i zauważyłem że prawdopodobnie mi czegoś w niej brakuje . I tutaj mam zapytanie do właścicieli tych ram . Czy pomiędzy linkiem łączącym a łożyskiem wachacza posiadacie podkładkę na której by to łożysko pracowało ? Chodzi mi o górny link . Pytam dlatego że przy dolnym linki posiadam wszędzie podkładki a u góry ich nie ma i według mnie łożysko nie pracuje poprawnie . Jeżeli posiadacie takie podkładki to czy ktoś by mi mógł je odrazu pomierzyć bym mógł sobie takowe dorobić ?

Chodzi mi o to wolne miecje miedzy łożyskiem a mocowaniem linku co na obrazku : http://img43.imageshack.us/img43/9334/p1110390g.jpg
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

Pytanie gdzie się podziały skoro rok temu jeszcze tam były?

Sekcja 7:
http://www.giant-bicycles.com/_upload_i ... Manual.pdf
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
chicken002
Kontakt:

Re: Giant glory dh - problem z mocowaniem łożyska

Post autor: chicken002 »

off_road dzięki teraz muszę znaleźć dokładnie jakie to ma wymiary , chyba że wymiary ma dokładnie takie same jak te inne co mam .

Ps tez się zastanawiam gdzie się podziało bo nie ma obydwu , a to nie ma raczej zdolności do wypadania . Od kąd kupiłem ramkę nie rozbierałem jej bo nic się z łożyskami nie działo ;)
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

Dziwne z tego co pamiętam po zakupie dobierałeś się do łożysk no chyba, że coś źle pamiętam. Gdzieś mi świta tekst, że byłem zdziwiony tym ze po mojej wymianie ktoś do nich zaglądał.

Aż popatrze na fotki czy jest dystans między linkiem a wahaczem, bez podkładek tarły by o siebie i nie było by szczeliny.
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
ODPOWIEDZ