mam pytanie czy wystarczy mi na fulla gdy bede mial do dyspozycji 2,9 tys oprocz signa

Ja ujeżdżam BH z 2004 roku. Kompletny rower kupiłem za 2,5 k. Nie wiem którym jestem właścicielem. Ramka widać, że nie stała w garażu. Nic się z ramą nie dzieje - dosłownie nic. Żadnych luzów czy pęknięć. Na najbliższe lata nawet nie planuję zmieniać ramy. Ona mi wystarczy.Spaced pisze:Potem pójdzie jeszcze kilkaset złotych na naprawe takich sprzętów bo fulle <3k to z reguły są w tragicznym stanie.
Ramka tak ale w takich rowerach często osprzęt jest też z tych lat, a on już gorzej i do wymiany się nadaje.ari4 pisze:Ja ujeżdżam BH z 2004 roku. Kompletny rower kupiłem za 2,5 k. Nie wiem którym jestem właścicielem. Ramka widać, że nie stała w garażu. Nic się z ramą nie dzieje - dosłownie nic. Żadnych luzów czy pęknięć. Na najbliższe lata nawet nie planuję zmieniać ramy. Ona mi wystarczy.
Domniemanie "nie-oszustwa". Wypadałoby poinformować że coś cieknie czy przeskakuje albo nie pracuje zbyt dobrze.Spaced pisze:Napęd w tak starych rowerach z reguły w słabym stanie, różnie też z uszczelkami w heblach czy zawieszeniu. Tego na zdjęciach nie widać.
To mało jeździłes albo miałes egzemplaż z gwiezdnego metalu. Mam znajomego prowadzącego team szosowy. Raczej nie potwierdzi tego poglądu. Chodzić długo stare shimano (niektóre bo niektóre miały problemy ze sprężynami) chodziły ale nie 17 lat.pietryna pisze:Poza tym miałem dura ace rd7402(najmłodsza była z 1995 - najstarsza 1989) i chodziła perfekcyjnie(trochę problem już z koronką 32t miała ale to nie wina wieku jednak...). Ciekawe czy XT shadow w moim rowerze xc tak dobrze będzie chodzić po tylu latach.
Nie. Domniemanie nie wiedzy i niskich wymagań co do pracy sprzętu. 3/4 ludzi jezdzi na sprzęcie odbiegającym od ideału. Duza grupa na mocniej zajechanym. Sorry ale widze to po znajomych, którzy kupowali rowery w tych cenach i prawie zawsze coś wymagało naprawy. Może jak ma się to w dupie albo jeździ się raz na ruski rok to nie boli ale do sensownej jazdy to troche zrobić trzeba.pietryna pisze:Domniemanie "nie-oszustwa". Wypadałoby poinformować że coś cieknie czy przeskakuje albo nie pracuje zbyt dobrze.
Im gorszy stan tym niższa cena...za te pieniądze można znaleźć naprawdę dobry zadbany sprzęt...Spaced pisze:Potem pójdzie jeszcze kilkaset złotych na naprawe takich sprzętów bo fulle <3k to z reguły są w tragicznym stanie.
Jeżeli ktoś nie jeździ ,to osprzęt będzie stary.Spaced pisze:Ramka tak ale w takich rowerach często osprzęt jest też z tych lat, a on już gorzej i do wymiany się nadaje.
Nie wiem czemu wszyscy zakładają, że skoro rama w dobrym stanie to reszta też. Napęd w tak starych rowerach z reguły w słabym stanie, różnie też z uszczelkami w heblach czy zawieszeniu. Tego na zdjęciach nie widać.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 2 gości