Na poczatku dzisiaj miało być fajnie ... pojechałem se z dwoma kumplami popykać na śniegu a jeden kumpel chodził za nami . I nas to dreczyło od pół roku że nie możemy takiej prostej rzeczy jak podbijanie dwóch kół zrobić . A dziś kumpel pożyczył BMX-a od tamtego korka i zrobił po którymś tam razie bez problemu . Potem ja mówie : zrób cwaniaku na większym rowerku ( czyli moim ) Pach , po trzecim razie zrobił na moim . Ja na swoim cały czas przed chwilą śmigałem gdzieś tak przez 15 minut probowalem i kurwa nic :( :( :( Ale na bmxie tylko dwa razy probowalem . Kumpel zaskoczył na bmxie i dopiero robil na moim . Może dlatego nie mogę że za mało na bmxie robiłem i nie zaskoczyłem o co chodzi ?? Pomóżcie zdołowanemu człowiekowi :( :( :(
ty dwóch kół nie mozesz podbic ?:| czyli normalnie podskoczyc ? Mi sie akurat wydaje ze na bmx jest trudniej, a na mtb jakos łatwiej. ja sie takiej długiej maszynie do xc ja sie bunnego nauczyłem :P Cwicz, cwicz to sie nauczysz. Najpierw przednie, poźniej tylko i dwa :)
jedziesz i probujesz przednie poderwac, to jest łatwe wiec powinno ci wyjsc. Pozniej jedziesz naciskasz przedni hebel i podnosisz tylne koło. Pozniej jedziesz i probujesz tak samo podniesc tylnie kolo, na malej predkosci, ale bez hamulca. Jak juz dobrze opanujesz podnoszenie tylnego, to dwa to nie problem. poprostu jedziesz, i podrywasz jednoczesnie przednie i tylnie. Heh... niedawno małego 10-letniego brata ciotecznego uczyłem, i nauczył sie w jakies 45 min, wiec dla ciebie tez to nie powinno byc trudne :P
no to chyba proste jest ?
Tak mi się zdaje
Kluczem do tego tak myślę jest przyczepność platform do butów więc przed wybiciem po prostu przekręć platformy o 30 stopi i tyle
tak :) to jest chyba ollie ? :D
Włścicielu tematu ile masz lat wzrostu i wagi ?
ja jak miałem 12 lat to tego nie umialem bo moj rower był zacieżki a rama za wielka, wiec może tu tkwi twoj problem ?
Łączek i po co nam takie bzdury piszesz? Tzn jak chcesz robic z siebie debila, nieudacznika, wafla, ciote przed wszystkimi to prosze cie bardzo. Kogo to obcohdzi ze nie potrafisz dwoch kol podbic? Rownie dobrze mogles napisac: ludzie ratujcie nie potrafie sam sobie dupy podetrzec.