Wytrzymałość zębatek aluminiowych- czy warto?
Wytrzymałość zębatek aluminiowych- czy warto?
Jestem obecnie przed zakupem zębatki na przód 36 lub 38z. Czy warto pchać się w zębatki aluminiowe typu BOP DH 38z (83pln, 96g)? (droższe aluminiowe odpadają choć dużo lżejsze są) Shimano stalowe na allegro są za 52pln z wysyłką, 124g.
Jako że różnica w cenie niewielka- jaką trwałość mają te zębatki aluminiowe? Rower będzie jeżdżony też po mieście, dojazdy do pracy, myślę że z 2000km rocznie realnie mi wyjdzie. Warto się przejmować przy tych przebiegach?
Jako że różnica w cenie niewielka- jaką trwałość mają te zębatki aluminiowe? Rower będzie jeżdżony też po mieście, dojazdy do pracy, myślę że z 2000km rocznie realnie mi wyjdzie. Warto się przejmować przy tych przebiegach?
-
- Kontakt:
Dartmoor jest strasznie miękki zdecydowanie nie polecam bo nie wytrzymuje całego sezonu. Osobiście od 3 lat intensywnie jeżdżę na Truvativie DH tylko w troche okrojonej wersji http://www.pinkbike.com/photo/9066900/
Na razie brak jakiegokolwiek zużycia.
Na razie brak jakiegokolwiek zużycia.
dokładnie, a w zasadzie to nie zmienia się poszczególnych elementów napędu osobno. Ratowanie kasety szlifowaniem też nie jest najlepszym rozwiązaniem.galgan pisze:Jak zmieniasz samą zębatke, a nie zmieniasz całego zestawu to nie polecałbym kupować tobie zębatek aluminiowych...
Ostatnio się o tym przekonałem..
-
- Kontakt: