Serwis Avid Juicy

suchyFR
Kontakt:

Serwis Avid Juicy

Post autor: suchyFR »

Witam, miałem problem z nieruchomym tłoczkiem w Juicy, rozłożyłem zacisk, wyczyściłem, wszystko ładnie, pięknie, no i teraz pojawia się problem - tłoczki wchodzą w cylindry dość ciężko, czy to oznacza, że uszczelki w zacisku są do wymiany czy tak po prostu to ma być?
Dla podpowiedzi dodam, że uszczelki zachodzą nieco w obrys cylindra, ale chyba tak ma być, żeby spełniały swoją funkcję ?

ps
Czym przesmarować tłoczki , czy smar miedziowy będzie ok ?
pozdrawiam

PROSZĘ MODERATORA O PRZENIESIENIE DO DZIAŁU SERWIS
Dylski_
Kontakt:

Post autor: Dylski_ »

Jakby co to mam na sprzedaż sprawny zacisk Juicy7
tomek059
Kontakt:

Post autor: tomek059 »

Ciasno ma wejść, ale też bez przesady. Ogólnie uważaj żeby nie uszkodzić uszczelki przy wciskaniu tłoczka. Jeśli nie masz specjalnej pasty do smarowania to zrób to dotem. Wszelkiego rodzaju smary czy oleje spowodują spuchnięcie uszczelki.
.
suchyFR
Kontakt:

Post autor: suchyFR »

Wg moich obserwacji oba tłoczki wchodzą do cylindra podobnie ( a tylko jeden z nich się blokował), poza tym wyciągnąłem uszczelki i bez problemu włożyłem je na miejsce, a jakby były spuchnięte to wydaje mi się, żeby nie chciały za dobrze pasować (?)
tomek059
Kontakt:

Post autor: tomek059 »

Wszystko powinno być ok. Gdyby było inaczej najprawdopodobniej jedna miała by większy obwód
.
ODPOWIEDZ