Rock Shox Pike

GoldsAdi
Kontakt:

Rock Shox Pike

Post autor: GoldsAdi »

Witam rozpoczynam zabawę z fr , oczywiście nie będę skakał hopek z 2m czy tam ile :P Ale posiadam rame Dartmoor Hornet I tak szukam tera armorka do niej ... Zastanawiam sie nad Rock Shox Pike 409 u-turn .
Słyszałem ze są za miękkie ale na katowanie fr , rower będzie mi potrzebny tez aby pojeździć po mieście i czasami wypad do lasu aby sobie zjechać z trasy . Co onim myślicie ktoś go ma ?
kemi66
Kontakt:

Post autor: kemi66 »

Miałem wcześniej pike i na prawdę fajny amorek a jak nie chcesz żeby był za miękki to kup twardszą sprężynę i po problemie. Co do samego amora to na prawdę musisz o niego dbać ja co miesiąc co smarowałem i 2 razy w sezonie wymieniałem olej i wtedy odpłacał się super pracą.
MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

kemi66 pisze:Miałem wcześniej pike i na prawdę fajny amorek a jak nie chcesz żeby był za miękki to kup twardszą sprężynę i po problemie. Co do samego amora to na prawdę musisz o niego dbać ja co miesiąc co smarowałem i 2 razy w sezonie wymieniałem olej i wtedy odpłacał się super pracą.
100% prawda, również miałem w sztywniaku i amorek świetny!
GoldsAdi
Kontakt:

Hmm I tak i tak będę wymieniał sprężynę a o serwis to spokojnie mam dużo znajomych który siedzą długo w tym sporcie ale żaden nie miał do czymienia z Pike a więc zwróciłem sie do was ... A więc amorek spoko tylko trzeba dbać przynajmniej sie naucze serwisu amorka ;) ale pod okiem kogoś kto wie ze tego nie spier... :) A więc dziękuje za pomoc ;)
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

Tytuł tematu:

Obrazek

A pike spoko tylko twarde springi pasuje mu wlozyć :)
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
GoldsAdi
Kontakt:

słuchajcie znalazłem takiego pika http://allegro.pl/sprzedam-rock-shox-pi ... tabsAnchor No nie wygląda jakoś fajnie ... Brak Korka od regulacji Olej tam był wymieniany jak myślicie za ile mogę go wyciągnąć ? I na co uważać w piku ?
MUSZEL
Kontakt:

amor zajechany, nie bierz... ja swojego w idealnym stanie sprzedałem za 650zł. Ale miał wszystko oryginalne i sprawne. A spring... ja waże ok 67kg i oryginalna sprężyna była dobra na lokalne traski, gorzej na większe hopy
GoldsAdi
Kontakt:

Hmm Jest jeszcze http://tablica.pl/oferta/sprzedam-rock- ... 5a104;r:;s: ale z właścicielem żadnego kontaktu na dzień dzisiejszy ... A takto możesz mi powiedzieć na co uważać w tych amorach bo sping to i tak muszę wymienić ... Sporo ważę ale sie nie obijam :D To waga zejdzie do 80-pare kg przy dobrym wietrze ...
MUSZEL
Kontakt:

GoldsAdi pisze: A takto możesz mi powiedzieć na co uważać w tych amorach
uważaj na wytarcia anody, to najważniejsze. Ewentualnie, na oś. Rezte, oringi itp można łatwo zmienić. Czasem zdarzają się wycieki spod niebieskiego pokrętła tłumika, ale to łatwo naprawić. Anoda i dolne lagi najważniejsze :)
GoldsAdi
Kontakt:

No tamten z allegro za 400 zł mozę go oddać xd az sie prosi aby kupić bo dużo kasy na amrka nie mam a została jeszcze cała reszta ... Hmm moze Uda sie coś utargować z tym drugim kolesiem jak będe miał z nim jakiś kontakt .
GoldsAdi
Kontakt:

http://tablica.pl/oferta/rock-shox-pike ... 5a104;r:;s: Albo tego za ile bym mógł wyciągnąć ?
Faerie
Kontakt:

Post autor: Faerie »

nie lepiej domaina 318 u-turn?
kemi66
Kontakt:

Post autor: kemi66 »

Jako że jest to prawie najwyższy model pike bo jest o 500g lżejszy od 409 i ma inne pokrętła od motiona i gate'a. Ostatnio znajomy sprzedawał takiego za 800zł więc myślę że to byłaby dobra cena ja swojego 409 miesiąc temu sprzedałem za 500zł w bardzo dobrym stanie więc wystarczy szukać.
GoldsAdi
Kontakt:

Co do Domaina hmmm znajdź 318 :) Miałem okazję mieć Domaina 318 u-turn całkiem fajny amor ale dużo kasy nie mam ... I rzadko kto wystawia tera tego domaina .
Faerie
Kontakt:

Post autor: Faerie »

fakt, ja swojego opyliłem za 950 tylko że pawie jak nówka z 2008
Ajz
Kontakt:

Post autor: Ajz »

pike to dla mnie najlepszy amor swiata w swojej klasie.

Zajechalem 2 sztuki w sztywniaku, z czego jeden sporo katowalem w gorach. Sprezyny dobiera sie pod siebie, cala reszta jest bezbledna.

Jesli domain to tylko ten z motion controll. Te bez tlumika chodza jak marketowe.
GoldsAdi
Kontakt:

Czytałem gdzies ze jak pike ma zjechaną anonde na lagach to świadczy o jego serwisowaniu nie był smarowny itp ... A tamten drugi właścicel 409 żadnego kontaktu ... Yhhh pewnie hornet będzie sobie tak stał do sezonu albo do końca sezonu xd . CHyba ze coś znajdę :D Widzałem też fox'a choć model mi przypominał damper vanilla coś takiego ... Tyle ze miał tłumiki rozwalone czyli tez nie ma szans na uratowanie go bo pewnie drogi jak nic :D .
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

Jak to czytam to się czuję dziwnie. Nie wiem czy przez brak przecinków czy przez formę. Bo ja niby też przecinków prawie nie stawiam ale jakoś wydaje mi się, że to wszystko jest bardziej zrozumiałe.
GoldsAdi
Kontakt:

A co sądzicie o RS Tora 302 Przypominam rower będzie mi potrzebny do jazdy do szkoły itp i do amatorskiej jazdy po lesie bez hop . Gdzieś widzałem rower właśnie do lekkiego fr z torą co wy o tym sądzicie ?
ODPOWIEDZ