Witam rozpoczynam zabawę z fr , oczywiście nie będę skakał hopek z 2m czy tam ile :P Ale posiadam rame Dartmoor Hornet I tak szukam tera armorka do niej ... Zastanawiam sie nad Rock Shox Pike 409 u-turn .
Słyszałem ze są za miękkie ale na katowanie fr , rower będzie mi potrzebny tez aby pojeździć po mieście i czasami wypad do lasu aby sobie zjechać z trasy . Co onim myślicie ktoś go ma ?
Miałem wcześniej pike i na prawdę fajny amorek a jak nie chcesz żeby był za miękki to kup twardszą sprężynę i po problemie. Co do samego amora to na prawdę musisz o niego dbać ja co miesiąc co smarowałem i 2 razy w sezonie wymieniałem olej i wtedy odpłacał się super pracą.
kemi66 pisze:Miałem wcześniej pike i na prawdę fajny amorek a jak nie chcesz żeby był za miękki to kup twardszą sprężynę i po problemie. Co do samego amora to na prawdę musisz o niego dbać ja co miesiąc co smarowałem i 2 razy w sezonie wymieniałem olej i wtedy odpłacał się super pracą.
100% prawda, również miałem w sztywniaku i amorek świetny!
Hmm I tak i tak będę wymieniał sprężynę a o serwis to spokojnie mam dużo znajomych który siedzą długo w tym sporcie ale żaden nie miał do czymienia z Pike a więc zwróciłem sie do was ... A więc amorek spoko tylko trzeba dbać przynajmniej sie naucze serwisu amorka ale pod okiem kogoś kto wie ze tego nie spier... A więc dziękuje za pomoc
słuchajcie znalazłem takiego pika http://allegro.pl/sprzedam-rock-shox-pi ... tabsAnchor No nie wygląda jakoś fajnie ... Brak Korka od regulacji Olej tam był wymieniany jak myślicie za ile mogę go wyciągnąć ? I na co uważać w piku ?
amor zajechany, nie bierz... ja swojego w idealnym stanie sprzedałem za 650zł. Ale miał wszystko oryginalne i sprawne. A spring... ja waże ok 67kg i oryginalna sprężyna była dobra na lokalne traski, gorzej na większe hopy
Hmm Jest jeszcze http://tablica.pl/oferta/sprzedam-rock- ... 5a104;r:;s: ale z właścicielem żadnego kontaktu na dzień dzisiejszy ... A takto możesz mi powiedzieć na co uważać w tych amorach bo sping to i tak muszę wymienić ... Sporo ważę ale sie nie obijam To waga zejdzie do 80-pare kg przy dobrym wietrze ...
GoldsAdi pisze: A takto możesz mi powiedzieć na co uważać w tych amorach
uważaj na wytarcia anody, to najważniejsze. Ewentualnie, na oś. Rezte, oringi itp można łatwo zmienić. Czasem zdarzają się wycieki spod niebieskiego pokrętła tłumika, ale to łatwo naprawić. Anoda i dolne lagi najważniejsze
No tamten z allegro za 400 zł mozę go oddać xd az sie prosi aby kupić bo dużo kasy na amrka nie mam a została jeszcze cała reszta ... Hmm moze Uda sie coś utargować z tym drugim kolesiem jak będe miał z nim jakiś kontakt .
Jako że jest to prawie najwyższy model pike bo jest o 500g lżejszy od 409 i ma inne pokrętła od motiona i gate'a. Ostatnio znajomy sprzedawał takiego za 800zł więc myślę że to byłaby dobra cena ja swojego 409 miesiąc temu sprzedałem za 500zł w bardzo dobrym stanie więc wystarczy szukać.
Co do Domaina hmmm znajdź 318 Miałem okazję mieć Domaina 318 u-turn całkiem fajny amor ale dużo kasy nie mam ... I rzadko kto wystawia tera tego domaina .
Czytałem gdzies ze jak pike ma zjechaną anonde na lagach to świadczy o jego serwisowaniu nie był smarowny itp ... A tamten drugi właścicel 409 żadnego kontaktu ... Yhhh pewnie hornet będzie sobie tak stał do sezonu albo do końca sezonu xd . CHyba ze coś znajdę Widzałem też fox'a choć model mi przypominał damper vanilla coś takiego ... Tyle ze miał tłumiki rozwalone czyli tez nie ma szans na uratowanie go bo pewnie drogi jak nic .
Jak to czytam to się czuję dziwnie. Nie wiem czy przez brak przecinków czy przez formę. Bo ja niby też przecinków prawie nie stawiam ale jakoś wydaje mi się, że to wszystko jest bardziej zrozumiałe.
A co sądzicie o RS Tora 302 Przypominam rower będzie mi potrzebny do jazdy do szkoły itp i do amatorskiej jazdy po lesie bez hop . Gdzieś widzałem rower właśnie do lekkiego fr z torą co wy o tym sądzicie ?