...:::WaŻnE:::...

[]_ ([]) []_
Kontakt:

...:::WaŻnE:::...

Post autor: []_ ([]) []_ »

prosze bardzo o pomoc od ludzi znających sie na kompach!!
jest taka sprawa nie znam sie na kompach.. nagrabiłem se na jednym forum (nie wazne na jakim ,nie na tym) i chca mnie znalezć... :(jak dokładnie moga mnie znależć po numerze IP?? (ulica dom miasto?). czy to prawda ze neostrada ma zmienne IP po każdym wejsciu? mozna zmienic ip??
prosze o fachowa pomoc
http://www.jokejoke.prv.pl/
Zaui
Kontakt:

Post autor: Zaui »

nie ma jak, w ip jest zapisane tylko dane providera internetu i centrale w przypadku neostrady bedzie to tp. Neostrada niby ma zmienne ip ale jednak ip ni ejest zmienne 83.28 sie nei zmienia reszta sie zmienia ale to i tak to samo. nie ma prawa aby cie znalesc.
http://img31.imageshack.us/img31/9949/img40279jm.jpg/
Karol85
Kontakt:

Post autor: Karol85 »

ale jeszcze istnieje takie coś jak adres MAC karty on jest fizycznie niezmienny :). A że tak z ciekawości...co nabroiłeś??
Dedal dał mi marzenia, powiedział jutro będzie wiatr...
[]_ ([]) []_
Kontakt:

groziłem ziomkowi ze jak jeszcze raz mnie wyjebie z forum to ja mu wyjebie łeb z zawiasów że go stara nie pozna zmasakruje morde, ze stara go proca karmiła.. i troche przekleństw........ a to było foorum szkolne:/czyli nie ma prawa mnie znaleść??
prosze o posty
Tomesz
Kontakt:

Post autor: Tomesz »

HAHAHA groziles dzieciom na forum szkolnym?
Kolejny dzieciak co na necie jest kozak hehe.
Nie ma rzeczy niemozliwych,jak beda chcieli to cie znajda i dojada.
elot
Kontakt:

Post autor: elot »

IP w neo+ jest zmienne:
- Co każde połączenie masz nowe IP
- co 24 lub 48 (dokładnie nie wiem) rozłącza cię, poczym łączy ponownie z nowym IP

Jeżeli to było Forum Szkolne to nie masz się czego bać, chyba że mają tam kogoś kto się zna na takich rzeczach.

Miejscowość (i tylko Miejscowość) można bardzo łatwo znaleść znając IP, są do tego różnego rodzaju programy które łatwo można znaleść
Styleliga - on a highway to hell
Rafał(olsztyn
Kontakt:

Post autor: Rafał(olsztyn »

Po co program do znalezienia miejscowosci wystarczy w dosie (nawet najstarszej wersji) wpisac komende "tracert" i do tego numer ip i jush wiesz jak dane przelatuja od Ciebie do danego kolesia(przez jakie serwery co i jak). A jesli chodzi o to czy moga Cie wysledzic to to jest mozliwe, otoz istnieja programy(tak zwane sniffery) ktore sledza wysylane pakiety przez Twoj komp, taki sniffer teszh istnieje na gadu. Sledzi on pakiety wysylane przez gadu i widzisz normalnie co kolo pisze i do kogo(ale watpie zeby wiedzieli jak z tego korzystac)(proponuje gg zmienic na tlen:P)):P Jak jeszcze jakies pytania to wal!! POZDROWER!!
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Tia i za takie wlasnie sniffowanie pakiecikow mozna wyleciec z sieci tudziez zabulic duze kary :D Ale jak ktos potrafi to wylapie tak ze nie bedzie po nim sladu, oczywiscie nie bede tu instuował poza tym to juz raczej odsylam do odpowidnich ksiazek/www

W kazdym razie jak ktos sie uprze to cie wykuma ;]
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
[]_ ([]) []_
Kontakt:

ale koles nie taki haker.. najwyzej bedzie groobo. nie takie dzieciaki Max - 17 lat wiekszość
Wiedzmin
Kontakt:

Post autor: Wiedzmin »

sie nie dziwie twojej sytuacji
teh_pwnerer
kajdan
Kontakt:

Post autor: kajdan »

Ha ha lol, watpie w to aby chcialo sie komukolwiek Ciebie szukac, zyjemy w Polsce a tu za gorsze rzeczy ciezko oberwac wiec nie masz co sie przejmowac.
A jak by Cie chcieli znalezc to Cie znajda a czy potrzebny im bedzie do tego akurat twoj adres IP to juz sam sobie przemysl
iceman
Kontakt:

Post autor: iceman »

spoko.. jak tylko w swoich wypowiedziach nie dawales info z ktorej klasy jestes itp to raczej ci nic nie zrobia. chociaz kiedys byla taka sprawa, ze koles na jakims forum zwyzywał policje i go namierzyli - podobno zabulil troche kasy za to, czy cos w tym stylu :/ jezeli chodzi o forum szkolne to jak cie ewentualnie namierza to oberwiesz nagane - u mnie w szkole tez byla taka akcja, trzech kolesi zlapali a mnie sie udalo :PP ale tam chodzilo o cos zupelnie innego...

w sumie to po adresie IP mozna namierzyc. ja jestem w sieci osiedlowej i poczatek adresu jest taki sam dla wszystkick kompow w sieci wiec bardzo mozliwe ze jakims cudem moga sie dowiedziec w jakiej jestes sieci a u jej admina (jesli to zgodne z prawem??!!) uzyskaja info o adresie domowym. ale taka akcja to masa klopotow i typki z sali informatycznej musieliby byc niezlymi lizusami u dyrki zeby sie w to bawic :)) bardzo mozliwe ze zamkna wam forum tak jak u mnie :) pozdro
"Words of wisdom - Full Face helmet"
LinksFR
Kontakt:

Post autor: LinksFR »

ej tylko masz malego zonka...
jak kolesia zwyzywales to on moze cie legalnie znalezc i pozwac
wystarczy ze ma twojego opertatora a o to nie trudno, sa przeciez strony, ktore wyszukuja operatora po ip

i w tym momencie kolo moze zadzwonic do operatora, przedstawic sprawe i zazadac twoich danych czy tam poprosic o upomnienie dla ciebie... jakos tak, ale wkroczyc z tym na droge sadowa (obraza majestatu itd xD) nie jest tak trudno jak sie wydaje...

wiem bo moj znajomy zastanawial sie czy nie pozwac goscia ktory go w mailu niezle zwyzywal...
http://bodzio.pinkbike.com/
nicolai
Kontakt:

Post autor: nicolai »

a moze to podpalacz?? hehe żartuje
sprzedam ns roller przod 60zl do negocjaci
bartec
Kontakt:

Post autor: bartec »

to ja bylem tym kolesiem ktorego pojechales, a ze teraz napisales na tym forum to na pewno cie znadje...
http://tnij.org/dcpitbull

fast enough to get there, slow enough to feel here... bike
Kuba z Wrocka
Kontakt:

Post autor: Kuba z Wrocka »

A to ja sie podrzuce do problemu komputerowego i mam taki problem ze przegladarka jakby sama nie liczy na czas, kiedys np po napisaniu posta pojawialo sie na kilka sekund takie info ze post zostal wyslany itp a pozniej wracalo do tego forum, no a teraz mam tak ze jest ten komunikat i koniec, podobnie z innymi stronami w ktorych czas sie liczy 'z podpierdolki', jak sie odlicza i pisze ile jeszcze sekund zostalo to wszystko ok. Co mam zrobic co by chodzilo
Z matki obcej; krew jego dawne bohatery,
A imię jego będzie czterdzieści i cztery.
Silent
Kontakt:

Post autor: Silent »

...... zrobilo sie grozno......

Czekam na dalszy rozwoj sytuacji
It's not the bike you ride, it's how you ride your bike
[]_ ([]) []_
Kontakt:

ale na tym forum zrobilem nieby cenzure typu: pie*****-czylii niby pierdole ale moze tesh byc: pierzaku no więc tk zle nie jest pod koniec posta napisałem ze to tylko ostrzezenie... i pod innym loginem (znanym dla nauczyciela) sam siebie nawyzywałem no i zgadałem sie z drugim moderatorem... czymajcie kciuki we wtorek infa... i piszcie posty
ODPOWIEDZ