Wszystko o NS Pancake Terror

Hrumak
Kontakt:

Wszystko o NS Pancake Terror

Post autor: Hrumak »

Siemka, mam zamiar kupić w/w ubijaki i aby rozwiać wszelkie wątpliwości mam kilka pytanek.
Oczywiście korzystałem z opcji szukaj, ale tyle ile postów znalazłem tyle było opinii na ich temat, więc może
wszyscy posiadacze tych platform się wypowiedzą i podejrzewam, że nie tylko ja na tym skorzystam :)

Oto pytanka:

1. Czy zwykłe Pancaki od Pancaków Terror różnią się tylko pinami?
2. Czy jest różnica miedzy rocznikiem 2004 a 2005, w konstrukcji lub cenie?
3. Jak to jest wreszcie z tymi luzami? Jedni piszą, że podjechali po bułeczki i już im pedzie odpadły, pogubili łożyska a inni, że je zawzięcie katowali sezon i nic.
4. Czy piny od Terrorów są kompatybilne z pedziami Authora ?(tymi tańszymi)

Proszę o konkrety a nie, że przypuśćmy miał je szwagra żony brat rodzony i przy pierwszej jeździe ośki mu wystrzeliły :] interesują mnie tylko wypowiedzi osób, które je posiadają lub posiadały, chodzi o model Pancake Terror i zwykły Pancake.
Z góry dzięki za pomoc.
-=GrindeR=-
Kontakt:

Post autor: -=GrindeR=- »

1. tak
2. z tego co wiem (a moge sie mylic) to 2005 jeszcze nie ma
3. nie wiem, bo narazie leza w pokoju :-)
http://pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=532557
-=GrindeR=-
Kontakt:

Post autor: -=GrindeR=- »

...i na dh-zonie jest test
http://pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=532557
bzp
Kontakt:

Post autor: bzp »

Kumplowi jak rower składałem, wyciągnąłem penkejki z pudełka, przykręciłem do korby i okazało sie że luzy już są od nowości. Podeszwe trzymaja zajebiście.

Ja bym wolał da bomby bomb pedały, chociaż sam jeżdze 2 lata na fishbone'ach i nic.

Tak. Następne jakie kupie to da bomby. :)
Zychu-wawa
Kontakt:

Post autor: Zychu-wawa »

no w miare są dobre ja miałem luzy odkreciłem nasmorowałem ułożyłem łożyska i chodza jak masło(i nie ma luzu) jusz
SPZREDAM STERY CHRS KINGA KOLOR CHROM UZYWANE CENA 300ZL GG4513876
BaDMaN
Kontakt:

Post autor: BaDMaN »

Miałem pancace zwykłe i zrobiły sie luzy to wg instrukcji je skasowałem i jeźziłem bez problemu ze 3 miechy a tu pewnego dnia wracam z hopek po chodiku i prawy pedał odpadł.... :( do domu 2 km :( ...Na razie oddałem je na gwarancji i podobno będą nowe, a jak z nimi będzie sie okaże, najwyżej będe reklamował.
-Przemooo-
Kontakt:

Post autor: -Przemooo- »

ja mam pancejki i sie trzymaja niezle moje nie maJA WOGOLE LUZU sa zajebiste ( zwykle)
http://przemooo.pinkbike.com/album/photos/
igorto
Kontakt:

Post autor: igorto »

Mi chodzily wspaniale - ale do czasu..... Kiedys zaczelo cos grzechotac, skrzypiec, stukac a jak dojechalem do domu i je rozkrecilem zeby zobaczyc co sie dzieje okazalo sie ze wszystko w srodku bylo po prostu zmielone.... Ale mimo ze mi sie wiekszosc lozyska posypala, wystarczy co jakis czas przesmarowac i chodza bez problemu - z lekkim luzem ale mimo wszystko calkiem ladnie... No i to trzymanie buta ( Terror rzadzi... ) :P
http://tiny.pl/2g3 - maj fotos bejbe....
bloszek
Kontakt:

Post autor: bloszek »

jA MAM TERRORY ZWYKŁE I SĄ OK. LEKKI LUZ BYŁ ALE ZLIKWIDOWAŁEM TROCHE CIĘZKO CHODZĄ ALE JEST OK. NOGE OSTATNIO PORYSOWAŁEM :/
KUMPLOWI W TYM SAMYM CZASIE KUPYWAŁEM PUNCAKE TERROR I RÓZNICA TYLKO PINY. NIC WIĘCEJ
GG 3891303 www.bike-team.kwidzyn.pl
wieloryb26
Kontakt:

Post autor: wieloryb26 »

odnosnie rozkladania pancake'ow mozna jakos zdjac ten plastikowy korek tak, zeby go nie uszkodzic??
kapkama
Kontakt:

Post autor: kapkama »

Posiadam ns pancake terror od dwóch sezonów.Do tej pory nie złapały żadnego luzu.Jestem bardzo zadowolony.Bardzo dobrze trzymają się nogi-są stabilne. Radze uważać na piny - powodują rany cięte i nie wybaczają błedów.pozdro
'Wszystko zaczyna sie w glowie' - Arnold Schwarzenegger.
kamil_dh
Kontakt:

Post autor: kamil_dh »

wieloryb26 nie ma takiej opcji, on jest tam tak wbity ze trzeba to na sile robic. ja sobie radzielm korkociagiem i bylo ok:)

co do luzow ... po 2-ch miesiacach jazdy sie robily, luzy sie usowalo i jezdzilem kolejne 2 mniesiace i tak przez 9 miesiecy:) pozniej wygralem Leg Eatersy stare pedzie sprzedalem i sie ciesze :) Leg Eatersy sa o niebo lepsze:)
co cie nie zabije to wzmocni
Śledziu
Kontakt:

Post autor: Śledziu »

Terrory różnią się od zwykłych tylko pinami. A cały pic w tym że te piny tną (pomijając iż są jak noże) to łatwiej coś takiego zszywać niż nogi pocięte przez zwykłe piny bo zwykłe wyrywają mięsko ;) Taka przewaga.

A takie piny trzymają idealnie :)

[url=http://slopestyle.pl]Slopestyle.pl[/url] - [b]Magia rowerowej ekstremy[/b]
Gryzon
Kontakt:

Post autor: Gryzon »

mam te platformy juz ok 2 lata, po jednym sezonie zrobily sie troche luzy wiec rozebralem je wyczyscilem, przesmarowalem i byl spokoj z luzami przez jakis czas. Teraz luzy sa minimalne, ale jak krece to czuje lekki stukot, czasami tak jak by sie cos mielilo w srodku;) ja bym Ci proponowal kupic cos na maszynach
http://www.chaser.nazwa.pl/galeria - wejdz i dodaj swoje zdjecie :)
maNS1
Kontakt:

Post autor: maNS1 »

po 7 miesiacach złamałem oske :|
zawiasbartek
Kontakt:

Post autor: zawiasbartek »

mam je 1,5 roku tzrymaja sie nieźle ale dobrze radze jak je kupisz posprawdzaj czy są piny podokrecane bo potem bedziesz miał problem jak sie sie połowa zapodzieje z tego co wiem wersja 2005 jesli ma 14 pinów po kazdej stronie to niczym sie nie rózni a co do luzów to jak jz ci sie zrobią to nie czekaj az sie rozlecą tylko je przesmaruj (pedały) i dobrze zmontuj ale naprawde szybkosc ich powstawania jest bardzo losowa
[S][S] http://tiny.pl/7s3h
wieloryb26
Kontakt:

udalo mi sie zdjac kapsle i nawet bedzie dalo rade wcisnac je spowrotem, tyle, ze teraz niebardzo mam klucz taki, zeby dalo sie ta srube na osce odkrecic/dokrecic :/
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

A ja bym tego nie kupił nigdy :) Znajomy ma i : piny na początku trzymały rewelacyjnie, jednak po jakimś czasie zaczeły się scierać (to nic nadzwyczajnego)
Pojawiły się duuuże luzy. Pękła ośka. Wymiana to nie probelm, ale jednak coś takiego nie powinno mieć miejsca. Następnie w drugim geju poszły łożyska.. W.g. mnie platformy za nie małą kasę nie powinny się w taki sposób psuć..
Jeżeli ja bym miał kupować platformy to wybrałbym albo taniutkie authory, które są rewelacyjne, albo NS Leg Eaters...
wieloryb26
Kontakt:

kumpel ma VP za mniej niz polowe tego co pancake terror i mu sie trzymaja :] a jezdzimy bardzo podobnie (poczatki)
ODPOWIEDZ