jam mam ten hamulec na przodzie w rowerze do XC z tarcza 160 i w sumie go nie polecam. Ma kiepska sile hamowania, kamka jakos mi dziwnie pracuje jakby za raz miala sie rozleciec. krotko mowiac nie oplaca sie wogole kupowac tego hampla... lepiej kup jakas Vke, albo pozbieraj na cos lepszego.
hm.. mechanika deore powiadasz... nie wiem czy cos moze hamowac gorzej niz on mialem kiedys 475 teraz mam 515 z tarcza 180 magury i dziala to tak hujowo ze nie mowie nawet
hm... za 180 zl nie dostane chyba lepszego hebla...
Ja nie wim co wy macie do m515. Dla mnie ten hamulec jest zajebisty. Jednym palcem wyjebuje mnie (75kg) przez kiere na siedząca w dragu gdzie nisko się siedzi. Zero problemu z regulacją. Kumpel na BB i wole od niego w *** deorke. Modulajcje tesz ma wypasie.
Cszyvy chyba poslucham twojej rady jak i wszystkich z was i pierdole ta sys 1.
hm.. ja waze 74 kg i nawet jak stoje (mam ramke bt 2001) to moj deorek ni **** nie podniesie tylnego kola nawet na 20 cm aha mam klamke lx'a i tarcze 180 mm.
moze zdradzisz mi magiczna formue jak z deorki zrobic gustawa ??
cos zjebals przy regulacji:D ja mialem tego 475 i na byle klamce lecialo jak popierdolone, wrecz wyrzucalo..... na powiedzmy 1.5 palca dzialal. bo 1 byl zajebiscie zmodulowany...
a ja mam trzy hamulce sys 1, dwa w zjazdówce, z przodu z tarczą od gustawa, i jeden w dualówce ze zwykłatarczą 160mm, i powiem tak, jak potrafisz ustaiwć ten hamulec (ja potrafie :D ) to jest bezawaryjny i działa super, jak nie potrafisz to nie działa wogule. mój w zjazdówce chodzi juz trzeci sezon i hamuje jak hayes, cały czas tak samo dobrze. nie miałem z nim żadnych problemów (2 lata startów w pucharze polski dh) nie wiem o co wam chodzi. zrób co chcesz, ja nie pozwole powiedzieć o nim złego słowa... mechaniczne tarcze... no comments
pozdrawiam
pojechalem z kumplem ktory ma sklep do dystrybutora grimeci bo chcialem hapnac tego hampla -grimeca sys 1. Podchodze do tego goscia,gadka i mowie ze przyjechalem po sys 1 a ten koles spojrzal na mnie i powiedzial "nie radze,tego nie mozna nazwac hamulcem,daruj sobie ten hamulec"