Boxxer Team '10 dolne regulatory
Boxxer Team '10 dolne regulatory
Czy ktoś ma przypadkiem lub może wykonać zdjęcia dolnych regulatorów po wykręceniu ich z goleni? Na jakiej zasadzie działa regulacja tłumienia początku skoku (srebrne pokrętło)? Kręcę i kręcę regulacją i końca nie ma, a i za bardzo efektu też nie ma. Może ktoś coś doradzi? Dzięki 

Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
Dolny regulator to imbus w imbusie (całość trzyma mała zawleczka od wewnątrz). Możliwe, że ten chudy (2,5mm) się oberwał.
Rozbebeszałem to zaraz po zakupie, bo mi „mały” słabo klikał. Rocznik 2012. Przez szacunek do swojego czasu wolałem nie odsyłać tego na serwis…
Wykręć całość – jak będziesz go miał w częściach to chyba najmniejszy problem. Jak coś jest skopane w tłumiku to gorzej
Fota z neta:

Rozbebeszałem to zaraz po zakupie, bo mi „mały” słabo klikał. Rocznik 2012. Przez szacunek do swojego czasu wolałem nie odsyłać tego na serwis…
Wykręć całość – jak będziesz go miał w częściach to chyba najmniejszy problem. Jak coś jest skopane w tłumiku to gorzej
Fota z neta:

Więc w roczniku 10 ten imbusik wygląda nieco inaczej. Już widzę że brakuje u mnie również kuleczki. Ciekawostką jest też to że ta blaszka w kształcie litery C (druga od lewej na górze) zwyczajnie zardzewiała, a tego to ja bym się nie spodziewał
No nic .... spróbujemy coś zaradzić, a w ostateczności trzeba będzie kupić cały zestaw za nieco ponad 200 zł.

Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!