łożyska do ramy iron horse sunday gdzie można kupić?
łożyska do ramy iron horse sunday gdzie można kupić?
padły mi łożyska w sundayu i gdzie dostane je?
-
- Kontakt:
w łożyskowni kupisz 4 standardowe lozyska, a jak zobaczą pozostałe 4 to zrobią duże oczy. Jak są kumaci to będą chcieli sciągać ze stanów z dużą kasę, co odradzam.
Słyszałem ze Kobzan z Goodbike ma takowe, ostatnio kolega zamawiał komplet w dość niskiej cenie.
Możesz też najmniejszym kosztem wymienić 4 standardowe, a pozostałe 4 z szerokimi bieżniami przeserwisować ( o ile nie sa już w stanie agonalnym).
DO montażu polecam sciągnąć instrukcję obsługi bo kolejność skręcania ma znaczenie w tej ramie.
Słyszałem ze Kobzan z Goodbike ma takowe, ostatnio kolega zamawiał komplet w dość niskiej cenie.
Możesz też najmniejszym kosztem wymienić 4 standardowe, a pozostałe 4 z szerokimi bieżniami przeserwisować ( o ile nie sa już w stanie agonalnym).
DO montażu polecam sciągnąć instrukcję obsługi bo kolejność skręcania ma znaczenie w tej ramie.
Cześć, który rok Sundaya? Kupiłem do swojego komplet wszytskich łożysk za 120zł, mam w domu stare, moge zmierzyć je jeśli chcesz i Ci znajde pasujące na skf (trzeba mieć konto, żeby wyszukiwać łożyska), we wtorek będę koło SKF Poznań, mogę podjechać, spytać czy mają na stanie i jaka cena 

http://www.pinkbike.com/photo/4486510/
Jeżeli w zawiasie dolnego linka (tym na którym kiwa sie damper) w twojej są takie jak w Sundayu '08 to te z szerokimi bieżniami też są takie jak standardowe. Dokładniej to 6903RS. Musisz tylko u tokarza zamówić dwa dystanse o wymiarach 17,2 x 21 i grubości 3mm. Pozostałe łożyska kupisz po prostu spisując oznaczenia ze starych. Ja 2 miechy temu wymieniłem wszystkie na FAG za niecałe 120 pln.
FKTuner sunday 2006, no będę ci wdzięczny. We wtorek poszukam u siebie jakiś też. EDYCJA:
dzisiaj odkręciłem jedną stronę i zdjąłem tak jak by tulejkę razem z podkładką zasłaniającą łożysko, i łożysko wygląda na dobre co widać na załączniku, a za łożyskiem była jakaś luźna podkładka tak jak by to jakaś tulejka była, inaczej powiem ''jak podkładka dystansowa pod mostek" i ona latała podhaczyłem ją śrubokrętem żeby pokazać. Lipnie widać ale zawsze coś. Może łożysko trzeba dalej wbić?
dzisiaj odkręciłem jedną stronę i zdjąłem tak jak by tulejkę razem z podkładką zasłaniającą łożysko, i łożysko wygląda na dobre co widać na załączniku, a za łożyskiem była jakaś luźna podkładka tak jak by to jakaś tulejka była, inaczej powiem ''jak podkładka dystansowa pod mostek" i ona latała podhaczyłem ją śrubokrętem żeby pokazać. Lipnie widać ale zawsze coś. Może łożysko trzeba dalej wbić?
przypadkiem znalazłem
http://www.goodbike.com.pl/p/116/374/ze ... yska-.html
http://www.goodbike.com.pl/p/116/374/ze ... yska-.html
dobra jak dzisiaj rozkręciłem wahacz łożyska wybiłem i łożyska są bez luzów, nasmarowałem wbiłem spowrotem, bardzo ciężko wchodzą to nie jest wybita rama+jest mniejszy luz, a był luz dlatego że były łożyska nie dobite a teraz jest minimalny luz mniejszy, czy to tak musi być? Czy wymienić tulejki między linkiem a łożyskami? Mam zamiar kupić dużą podkładkę tzn 2 i wsadzić między łożysko a tuleje.