Jaka tarcza do Avid Elixir 3 ?
Jaka tarcza do Avid Elixir 3 ?
Witam jak w temacie poszukuje tarczy do Elixira 3 interesuje mnie 203mm , wiec jaka bedzie najlepsza waszym zdaniem i zeby sila hamowania jednym palcem stawiala rower na bacznosc
? Klocki mam polmetaliczne .

-
- Kontakt:
Nie ma czegoś takiego jak tarcza do konkretnego hamulca. Możesz założyć dosłownie każdą, która spełni kilka warunków, abyś był zadowolony:
- powierzchnia robocza nie powinna mieć zbyt dużych wycięć. Wzorem jest tu standardowa tarcza Hayesa, ale jest bardzo wiotka i dzwoni w zakrętach,
- klocki hamulcowe w zacisku "nie wiedzą" czy ściskają tarczę Avida lub Hope'a itp,
- jeśli chcesz wziąć na pająku, co bardzo polecam (Hope/Baradine), to nity ani pająk nie mogą wadzić w trakcie obrotu o adapter, widelec lub zacisk,
- jakieś 0,5% tarcz, np. wentylowanych z dwóch połówek jest znacznie grubszych, a Ty potrzebujesz standardowej 1,7-2,0mm. Jeśli bez pająka, to grubsza będzie prawie zawsze sztywniejsza. Bez pająka mogę polecić Avid G2CS.
To właściwie wszystko
- powierzchnia robocza nie powinna mieć zbyt dużych wycięć. Wzorem jest tu standardowa tarcza Hayesa, ale jest bardzo wiotka i dzwoni w zakrętach,
- klocki hamulcowe w zacisku "nie wiedzą" czy ściskają tarczę Avida lub Hope'a itp,
- jeśli chcesz wziąć na pająku, co bardzo polecam (Hope/Baradine), to nity ani pająk nie mogą wadzić w trakcie obrotu o adapter, widelec lub zacisk,
- jakieś 0,5% tarcz, np. wentylowanych z dwóch połówek jest znacznie grubszych, a Ty potrzebujesz standardowej 1,7-2,0mm. Jeśli bez pająka, to grubsza będzie prawie zawsze sztywniejsza. Bez pająka mogę polecić Avid G2CS.
To właściwie wszystko

-
- Kontakt:
Ja polecam Hayesa V8 z Juicy 7 na przodzie wymiata 

Specialized BIGHIT III +888RCV
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=72997
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=72997
-
- Kontakt: