Mam do wyboru dwa rowery. Kone shred(http://www.skiteam.pl/products_s.php?mod=2587) i Specialized Hardrock Comp(http://www.skiteam.pl/products_s.php?mod=2695). Nie wiem na co sie zdecydowac. Kona jest rowerem do dirtu a Specialized do XC. Jezdze tak, ze czesto skacze na hopkach ale przejazdki po lesie tez mi bardzo odpowiadaja. Wolalbym kone ale nie wiem czy bede mogl na niej jezdzic w sposob "normalny" - nie tylko skakac. W jednym zdaniu- Czy rower do dirtu nadaje sie do jazdy XC.
Ja bym wziął konę...sam mam podobną sytuacje tez kocham latac i tez streetowac ale jazde po lesie tez kocham
narazie mam rame do xc ale juz wymieniam na jakas do dualu diru streetu
jednym słowem kone i tylko kone
na niej tez da sie jezdzic po lesie i woogóle
w sumie to zalezy jak skaczesz jeśli lubisz sobie poskakać raz w tygodniu na hopie zadnych trickow nie odpierdalasz tylko skaczesz to najlepiej by ci pasowalo jakis rower do xc z mocnymi kolami i amorem do dirtu :)
człowieku biez kone ja mam kumpla który kup[ił sobie mongousa jakis najwyższy model do dualu i koleś jezdzi na tym w maratonach także wszystko sie da zależy jaki mostek bedziesz miał bo jak chcesz naprawde typowe xc odwalać to długi mostek co automatycznie może troche przeszkadzać na chopach
kone wez. ale shreda nie scprapa - jakis taki jest... niefajny :) te tarcze eh. nie podpasowaly mi... i obrecze - wole dm24. poza tym o konie shred poszukaj na forum wypracowanko napisalem :P i mi sie nie chce powtarzac... ale nie bierz scrapa :)
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
I tak mam zamiar wymienic osprzet na shimano hone jak tylko sie pokaze ta nowa grupa. nie wiem czy w konie shred jest mozliwosc zainstalowania tarczowek:/ To chyba zalezy tez od rodzaju ramy(?)
eeee mocowanie pod tarcze ma praiwe kazda nowa rama teraz i kona tez... wiekszy problem bylby z piastami ale i tutaj jest rozwiazany bo... kona shred ma juz piasty doerki pod tarcze :] wiec no problem jest z tym
www.bikeaction.pl
dzieki. nie wiedzialem. Chyba sie zdecyduje na shreda. mam jeszcze jedno pytanie. wiecie moze jakie kolory tego roweru sa dostepne. Wyslalem wczoraj maila do skiteama zeby sie dowiedziec, ale te kutasy nie odpowiezialy:/
shred only niebieski... rzeklbym granatowy. przyciemnij monitor tak hamsko to bedzie ten.. no praiwe :)
shred to dobry wbybor... nie bierz scrapa ! (i poszukaj postow o shredzie... duuzo pisalem o nim nie bede powtarzal szkoda czasu ;/)
www.bikeaction.pl
Deathwitch skad w Krk dokladniej jestes ?? moglibysmy sie kiedys jakos ustawic ?? chcialbym zobaczyc jak sie na tym jezdzi bo tez bede kupowal... chyba ;P