DunCon Amstaff
-
- Kontakt:
DunCon Amstaff
Generalnie chodzi mi o to <- zbilża sie gwiazdka, a ja chciałem wreszcie rame dostać ( bo tak, to jakoś nie było okazji, żeby mi ją rodzice kupili ). Teraz się pytam tych bardziej doświadczonych ode mnie, jaki mam rozmiar wybrać sobie tej ramy ( przy 173cm wzrostu ) i czy ta rama nadaje sie do dual'u, streetu, pozjeżdżania i żeby sie dało potrickować ( co jest ważne:) ?? Plz pomoożcie, bo nie chce kupić czegoś, czego bym żałował, a są na tym forum goście ze 100 razy bardziej obeznani ode mnie...
P.S. Jeśli ta rama to błędny wybór, to wskażcie coś co uważacie za lepsze, w tej samej kategorii cenowej
Pozdro All
P.S. Jeśli ta rama to błędny wybór, to wskażcie coś co uważacie za lepsze, w tej samej kategorii cenowej
Pozdro All
Whoever Doesn't Ride for Love Or Fun Of It - Shouldn't
ja mam amstaffa i bardzo dobrze mi sie na nim jezdzi. Jezdze wlasnie w streecie. QbaqBA a ten mit ze pekaja jak cholera to tak nie do konca. To jest podobnie jak z DJ3, jest masa, wiec jakis procent z nich sie rozwali. Ale przede wszystkim to zaden Amstaff, o ile mi wiadomo, nie peknal. Wiec nie ma co narzekac :D
po tym co piszesz i ile masz wzrostu wnioskuje ze masz nascie lat :)
kumpel kupil pare miesiecy temu amstafa i na ramce sie jezdzi bardzo latwo,manuale,baniaki i obroty bardzo fajne - dobra geometria,gorzej z wykonaniem ramy, nie budzi pewnosci.Nie podobaja mi sie spawy i wydaje mi sie ze zlamalbym ja w ciagu kilku miesiecy (moge sie mylic,ale rama tak jest zrobiona)
a co do rozmairu to - 14' przy twoim wzroscie i wadze
kumpel kupil pare miesiecy temu amstafa i na ramce sie jezdzi bardzo latwo,manuale,baniaki i obroty bardzo fajne - dobra geometria,gorzej z wykonaniem ramy, nie budzi pewnosci.Nie podobaja mi sie spawy i wydaje mi sie ze zlamalbym ja w ciagu kilku miesiecy (moge sie mylic,ale rama tak jest zrobiona)
a co do rozmairu to - 14' przy twoim wzroscie i wadze
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=443970
powiem ci że streetówka nie waży 2500 gram, oczywiście można się przyzwyczaić ale z obracaniem rowerem mam problemy.
noo ale rama super, niewspominając o geometrii (można skakać na tylnym kole robiąc wheallie) no ale jak na gwiazdkę , biorąc pod uwagę to że się włogule nieznasz to dobra by była dla ciebie LeaderFox Cocaine
noo ale rama super, niewspominając o geometrii (można skakać na tylnym kole robiąc wheallie) no ale jak na gwiazdkę , biorąc pod uwagę to że się włogule nieznasz to dobra by była dla ciebie LeaderFox Cocaine
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=22&t=74297
-
- Kontakt:
"powiem ci że streetówka nie waży 2500 gram, oczywiście można się przyzwyczaić ale z obracaniem rowerem mam problemy.
noo ale rama super, niewspominając o geometrii (można skakać na tylnym kole robiąc wheallie) no ale jak na gwiazdkę , biorąc pod uwagę to że się włogule nieznasz to dobra by była dla ciebie LeaderFox Cocaine"
Sorki Tassadar, ale nie aż tak sie nie znam żeby leader fox'a kupować :))
Chciałem Amstaff'a, bo jeżdże na 17' ramie xc i to jest ten ból ( i to jaki potworny ) ... a gwiazdka to przyznacie wspaniały pomysł i okazja żeby wydębić kase na ramke nową : ))
noo ale rama super, niewspominając o geometrii (można skakać na tylnym kole robiąc wheallie) no ale jak na gwiazdkę , biorąc pod uwagę to że się włogule nieznasz to dobra by była dla ciebie LeaderFox Cocaine"
Sorki Tassadar, ale nie aż tak sie nie znam żeby leader fox'a kupować :))
Chciałem Amstaff'a, bo jeżdże na 17' ramie xc i to jest ten ból ( i to jaki potworny ) ... a gwiazdka to przyznacie wspaniały pomysł i okazja żeby wydębić kase na ramke nową : ))
Whoever Doesn't Ride for Love Or Fun Of It - Shouldn't
-
- Kontakt:
daj spokój z DUNCON-ami
http://www.pinkbike.com/modules/photo/? ... age=356461
widze ze naszych inzynierów poprawiaja równiez ludzie z innych krajów !!!!!!!
http://www.pinkbike.com/modules/photo/? ... age=356461
widze ze naszych inzynierów poprawiaja równiez ludzie z innych krajów !!!!!!!
www.birol.prv.pl
www.hcfr.pl
www.hcfr.pl
-
- Lokalizacja: Kielce, a w weekendy Wolbrom tudzież Kraków... światowy człowiek jestem:P
- Kontakt:
Heja Ho!
No tak się składa, że jestem dumnym (tak, bez obaw moge powiedzieć ze dumnym:P) posiadaczem tej ramki... mierze sobie identycznie jak Ty (173cm)... na ramie śmiga się genialnie (tzn śmigało, teraz od 2 m-ce lezy sobie w pokoju i sie kurzy, nie mam amorka, poza tym czasu mało na jazdę bo studiuje daleko od domu i rowerek widze raz na 2-3 tygodnie:( geometria super, w porównaniu z modelem 2003 poprawiono wytrzymałość ze wspawkami prezentuje się świetnie no i też jest wytrzymalszy:) Jeśli chcesz foty wal na gg: 1451611 lub na maila: crt@o2.pl Sam chce teraz sprzedać tą ramkę poieważ pomimo szczerych chęci nie mam czasu na jazdę:/ A pieniążki by się przydały:) Ramka jest w wręcz IDEALNYM stanie (w sumie może ze 2 rysek na lakierze byś się dopatrzył)... cena bardzo atrakcyjna, a i dostałbyś na nią PEŁNĄ gwarancje (czyli tak jakbyś kupował nową ramkę), a to za sprawą znajomego który ma sklep rowerowy;-) po szczegóły pisz...
No tak się składa, że jestem dumnym (tak, bez obaw moge powiedzieć ze dumnym:P) posiadaczem tej ramki... mierze sobie identycznie jak Ty (173cm)... na ramie śmiga się genialnie (tzn śmigało, teraz od 2 m-ce lezy sobie w pokoju i sie kurzy, nie mam amorka, poza tym czasu mało na jazdę bo studiuje daleko od domu i rowerek widze raz na 2-3 tygodnie:( geometria super, w porównaniu z modelem 2003 poprawiono wytrzymałość ze wspawkami prezentuje się świetnie no i też jest wytrzymalszy:) Jeśli chcesz foty wal na gg: 1451611 lub na maila: crt@o2.pl Sam chce teraz sprzedać tą ramkę poieważ pomimo szczerych chęci nie mam czasu na jazdę:/ A pieniążki by się przydały:) Ramka jest w wręcz IDEALNYM stanie (w sumie może ze 2 rysek na lakierze byś się dopatrzył)... cena bardzo atrakcyjna, a i dostałbyś na nią PEŁNĄ gwarancje (czyli tak jakbyś kupował nową ramkę), a to za sprawą znajomego który ma sklep rowerowy;-) po szczegóły pisz...
Rozyeb Team Wolbrom | Extreme-Bike shop Wolbrom
-
- Lokalizacja: Kielce, a w weekendy Wolbrom tudzież Kraków... światowy człowiek jestem:P
- Kontakt:
tutaj masz 2 fotki: www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=300151 i www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=300152
-
- Kontakt:
dzięki Foghorn;) ...a rowerek niestety trzymam w piwnicy:( w domu nie ma szans... a garaż mam daleko, więc musiałbym łazić kawał drogi po niego. Teraz niestety tak jak mówiłem rwerek stracił amorka (musiałem sprzedać)... podobnie zresztą muszę zrobić z ramą:( ale na wiosne szykuje się full, być może DM fr... tudzież coś podobnego... BTW: jeśli ktoś jest zainteresowany tym AMSTAFF`em+suport na maszynach + nowa sztyca Da Bomb pisać na maila/gg.
1. do pana qbaqba , sprzedaliśmy setki amstaffów do tej pory była JEDNA !!!!! reklamacja. prosimy nie kierować się niesprawdzonymi plotkami.
2. do pana foghorn - spawy w przyszłorocznym amstaffie będą ładniejsze, natomiast wygląd spawów nie ma znaczenia dla wytrzymałości ramy.
3. do pana birol - to jest przyszłoroczny hak coca, który wysłaliśmy do naszego klienta na litwie, który umieścił go na pinku bez naszej zgody. to jest oczywiście nasz projekt, prosimy wybaczyć ironię ale podziwiamy tok myślenia autora.
pzdr.
ekipa DC.
trzymajcie się ramy to się nie posramy.
2. do pana foghorn - spawy w przyszłorocznym amstaffie będą ładniejsze, natomiast wygląd spawów nie ma znaczenia dla wytrzymałości ramy.
3. do pana birol - to jest przyszłoroczny hak coca, który wysłaliśmy do naszego klienta na litwie, który umieścił go na pinku bez naszej zgody. to jest oczywiście nasz projekt, prosimy wybaczyć ironię ale podziwiamy tok myślenia autora.
pzdr.
ekipa DC.
trzymajcie się ramy to się nie posramy.