Dzisiaj z rana natknąłem się na informację o nowym rowerku speca na 2014.
Rowerek miałby być przeznaczony do dual slalomu, 4x i ogólnie do zabawy (100mm skoku).
Jest to właściwie mniejsza wersja roweru speca do enduro, ale i tak wygląda ciekawie http://www.pinkbike.com/news/Specialize ... ecial.html
Z tego do czytałem, to bardzo wyspecjalizowany sprzęt. Zawieszenie ma zestrojone pod slalom, 4x i slope. Pewnie idealnie nadawałby się na Słoneczną Polanę
frango pisze:Z tego do czytałem, to bardzo wyspecjalizowany sprzęt. Zawieszenie ma zestrojone pod slalom, 4x i slope. Pewnie idealnie nadawałby się na Słoneczną Polanę
Słoneczna Polana to powiekszony tor BMX, tam nie trzeba fulla. A wyspecializowany, juz ladnych pare lat temu jako rower na lokalne spoty ludzie blura 4x wykorzystywali.
Stary SX był śliczny a ten mnie jakoś nie nawilża. Fajna ramka ale tak bez pier***ięcia. Jak dla mnie nadal liderami segmentu sa tazer vp i m4x
A jeśli chodzi o tego typu roweru w polsce to niestety ale to prawda. U nas wszystko dąży do zjazdówki DH bez względu na styl jazdy. Wiele osób katuje sie takimi kobyłami na localsach tylko po to zeby 3x do roku pojechac w góry.