nowa matura :(
nowa matura :(
witam wszystkich. zalozylem ten temat w celu wymienienia sie "informacjami" na temat nowej matury. moze jest to troche denny temat ale dla nie ktorych ( min. dla mnie) jest to naprawde wazne. w tamtym tygodniu szkoly w moim miescie pisaly matury rozszezone z histry, biologii, fizyki a w poniedzialek z matematyki. moja szkola pisala tylko mature podstawowa z matmy w pniedziaelk. szczeze mowiac matma na podstawowym nie byla jakas strasznie trudna (oczywiscie zalezy od tego co kto umi). po rozmowach z kumplami z innych szkol (tych ktore pisaly rozszezone przedmioty) troche sie zdolowalem. matura na rozszezonym byla podobno nie do zrobienia. najlepsza uczennica w szkole ktora zajmuje 18 miejsce w rankingu najlepszych liceum w polsce wyszla po 20 minutach nie robiac ani jednego zadania. ja zdaje mature z polaka anglika fizyki na podstawowym a matme na rozszezonym. znajomy mojej mamy jest dyrektorem wyzszej szkoly zawodowej w Sanoku i ten gosc ma znajomych w oke (okregowa komisja edukacyjna) i z tego co on wie to zadania na mature ktora mamy pisac w kwietniu sa juz ulozone i nie ma szans zeby je zmienic.
CO MYSLICE I CO WIECIE NA TEN TEMAT???????
CO MYSLICE I CO WIECIE NA TEN TEMAT???????
eee tam... moze nie jestem jakims mozgiem ale gdybym posiedzial nad nauka - przygotowal sie do maturki to bym przynajmniej 70% napisal...
fakt byla trudna ale wlasnie to powinno mobilizowac do tego zeby sie nauczyc na ostateczna maturke... ktora mam nadzieje bedzie prostsza...
fakt byla trudna ale wlasnie to powinno mobilizowac do tego zeby sie nauczyc na ostateczna maturke... ktora mam nadzieje bedzie prostsza...
http://cosmos.pinkbike.com/
-
- Kontakt:
Ja wprawdzie mam mature za rok ale też sie tym interesuje. U mnie w szkole np. dzisiaj babka z polaka sie pyta czy ktoś śledził wyniki próbnych w naszej szkole no oczywiście mało kto wiedział. No iwęc mila pani poinformowała ze nie było ani jednej 4 nie wspominając o wyższych. Ponoć badania wykazują ze średnio 30% podchodzących do polaka ma nie zdać. W naszej klasie stweirdziła że jesteśmy poniżej średniej :] i uważa że połowa z nas nie ma szans. Sam mam 41% z polskegio a od 40% sie u nas zdaje więc lajt :]
Nowa matura jest pierdolnięta i podpisuje się pod tym. A jeszcze bardziej pierdolnięty pomysł to gimnazja. I tak wszystko zaczyna sie od nowa w liceum tylko z tą różnica ze przed reformą było 4 lata na przerobienie materiału a teraz na przerobienie tego samego jest 3. I efekt jest taki ze zapierda.lam na dodatkowe matematyki których nie ma nawet wpisanych w dzienniku bo wychowawczyni nam powiedziała ze jak tego nie bedzie to nie zdamy rozszerzonej matmy :/
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
[quote="O_o"] ten rocznik ma latwiej bo moze zobaczyc pytania z rozszerzonej matury i zrezygnowac nastepny niestety juz nie bedzie tak mial ;/[/quote]
co ty pier-dolisz... skad to wiesz niby? bo jakos zaden nauczyciel w moim lo tak nie mowil.............................
co ty pier-dolisz... skad to wiesz niby? bo jakos zaden nauczyciel w moim lo tak nie mowil.............................
http://allegro.pl/show_item.php?item=40319121 licytować;) 1000$ ma być:D
witam wszystkich. też pisałem maturke i była do zrobienia. rozszezona matma tez była do zrobienia. logiczne jest że na poziom wyższy dadzą wyszukane zadanka. na maturke z anglika zaspałem ale to mógłbym pisać o kazdej porze dnia bo taki banał. polski też luzik. geografia skopana ale damy rade. w sumie to dobrze że będzie jakiś tam poziom tej maturki bo jakby było łatwe to by jakieś dresiki pisały po 90% i nie było by miejsc na studia. życze powodzenia w kwietniu. pozdrowienia 4 all
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=295508