szybkozamykacz koła problem..

FREESTYLE951116
Kontakt:

szybkozamykacz koła problem..

Post autor: FREESTYLE951116 »

siemacie... mam do Was pytanie.. bo mam wczoraj miałem wypadek przy zjeździe... odpiął się szybkozamyacz koła przy piascie shimano m475, przez co wypadło mi koło i nieźle się poobijałem; skręcony nadgarstek, brak skóry na plecach i ręce, 100 siniaków itp;D rower też w nie najlepszym stanie... dlatego co mam zrobić aby temu zapobiec, myślałem aby przykręcić na stałe jakimiś nakrętkami... bo z przodu nie musze zmieniać koła co 2 minuty, więc jest to zbyteczne... co myślicie o dartmoor bolt on? bo nie chcę się zabić przy skokach etc.. bo juz wystarczy że zamiast koła mam jajo... słyszałem że ten bolt z jednej strony jest ok... ale część ludzi pisze ze jest badziewnie wykonany.. chodzi mi o to aby mi sie rower nie rozpadł podczas latania i abym nie lądował twarzą o glebę.. jak cos to rower był składany dopiero z 2 tyg temu, więc wszystkie części są nowe... :? i na dodatek nie mam kasy więc szukam taniego i w miarę wytrzymałęgo zacisku...
Impus
Kontakt:

Post autor: Impus »

Miałem ten problem na tyle, na szczęście nie do tego stopnia, że wypadało mi koło podczas jazdy, ale zacisk luzować się i koło w zasadzie trzymane było tylko przez łańcuch. Kupiłem Bolt-on i problem zniknął. Od siebie polecam.

PS Zainwestuj w jakąś ochronę ;)
damianksiazek9
Kontakt:

Post autor: damianksiazek9 »

Ja to samo co wyżej. POLECAM!!
FREESTYLE951116
Kontakt:

Post autor: FREESTYLE951116 »

dobra dzięki... ale będzie pasować nie? chodzi mi o szerokość czy nie jest za wąskie bądź za szerokie do tej piasty.. czy to nie ma znaczenia?
:D
Impus
Kontakt:

Post autor: Impus »

Jak kupisz na przód to będzie pasować. Tylny zacisk ma dłuższą oś.

EDIT: Jak już kupisz to skręcaj z wyczuciem. Są ludzie, którzy przekręcają bolt-ony na potęgę, a później leci hejt, że to badziewie.
ODPOWIEDZ