Witam.
Chciałbym złożyć rower na ramie Dartmoor Hornet z amorkiem do 160mm. I tu proszę o propozycje zestawu. Rower ma służyć do XC, gdzie niegdzie jakieś hopki, lekkie FR i DH (serio lekkie)
Ty chyba naprawdę nie wiesz albo jak jeździsz albo co to jest XC. Hornet to rama pod rower "dual" bądź enduro, ale nie do XC. To samo się tyczy amorka 160mm i Z1 to nie ta bajka chłopcze.
Wnioskuje że to ma być taki funbike Szukaj czegoś z regulacją skoku, domain 115-160 lub 55 120-160. Rama w jakims sensownym rozmiarze może być spoko + jakaś dłuższa sztyca (400mm)
Myślałem o Hornet i Domain albo 55 właśnie, ew. Pike jak będzie jakiś dobry i tani.
Rower ma być do pojeżdżenia w lesie, skakania, ale i jazdy po ulicy,
Właśnie coś takiego złożyłem :P miałem XC było lekkie i fajne ale strach było coś więcej z nim robić. Złożyłem Horneta 14' ze stormem 160mm i osprzętem z mojego xc tj. deore lx. i sztycą long 45cm. Do tego zrobiłem lepsze koła i teraz czekam na hamulce formuly. Wszystko wyszło mniej więcej tyle ile założyłeś w swoim budżecie z tym że support, korby, przeżutki, manetki, kasetę, zębatki i jeszcze inne pierdółki miałem z poprzedniego roweru.