Odnawianie wizualne Marzocchi Drop Off 4

caprio
Kontakt:

Odnawianie wizualne Marzocchi Drop Off 4

Post autor: caprio »

Witam :D

Od niedawna mam używany amor Marzocchi Drop Off 4 po serwisie, i chciałbym go odnowić wizualnie z zewnątrz to znaczy dolne golenie :)
Jakiego sposobu użyć aby to zrobić, czyli odnowić ? Stare naklejki fabryczne DROP OFF już są poprzecierane i potargane miejscami co bardzo szpeci amorek :(

Dobra, OK :D Jak moge go odpicować ? Jakieś naklejki, malowanie, piaskowanie czy coś ?

Pozdro :mrgreen:
sokol3miasto
Kontakt:

Post autor: sokol3miasto »

zdejmujesz farbe jakims preparatem a potem dajesz do mnalowania proszkowego. Naklejki watpie zebys kupił gdziekolwiek jak do swojego drop off triple sam robiłem w PS :)
caprio
Kontakt:

Nie chciałem naklejejk firmowych z logiem Marzocchi i modelem Drop Off ale np takie masowe naklejki nawalone jedna na drugą :D
Albo jakieś duze monster energy po całej długości :P
KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

caprio pisze: takie masowe naklejki nawalone jedna na drugą
SAllegro, hasło: stickerbomb.
Z gówna bata nie ukręcisz.
caprio
Kontakt:

@UP

Dzięki, o to mi chodziło :D A jeśli mozecie jeszcze doradzić, jak usunąć poprzednią firmowa naklejke producenta ? :? Po prostu zdrapać to, zszorować czy jak, zeby nie uszkodzic magnezowych goleni ?

I pasowałoby jeszcze góre amorka pomalować na nowo, czyli chyba tą korone od której wychodzi mostek do kiery :)
19daxx95
Kontakt:

Post autor: 19daxx95 »

caprio pisze:A jeśli mozecie jeszcze doradzić, jak usunąć poprzednią firmowa naklejke producenta ? :? Po prostu zdrapać to, zszorować czy jak, zeby nie uszkodzic magnezowych goleni ?
Podgrzej naklejkę suszarką do włosów i ładnie odejdzie, potem ten klej co został to zmyj jakimś rozpuszczalnikiem i gotowe;)
galgan
Kontakt:

Post autor: galgan »

Jak będziesz oklejał amorka stickerboombem to rób to z jakimś kolegą, bo w pojedynke jest dość ciężko, i robią się purchle powietrza :)
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

galgan pisze:stickerboombem
Nie chcę być niemiły ale jak dla mnie to jest rzecz dla ludzi którzy chcą się "pokazać". Oklejałem kiedyś coś czasami naklejkami które sam sobie pozbierałem. To jest coś, a nie taki gotowiec... A jak zależy na trwałości to jakieś lakierowanie (choć wtedy naklejki nie powinny chłonąć lakieru żeby rozpuszczalnik czegoś nie popsuł).
galgan
Kontakt:

Post autor: galgan »

pietryna pisze:Nie chcę być niemiły ale jak dla mnie to jest rzecz dla ludzi którzy chcą się "pokazać".
Ja osobiście mam stickerboomba tylko dlatego że nie chce mi się rozbierać amora i oddać do malowania dolnych lag...
FRmaniak
Kontakt:

Post autor: FRmaniak »

No to Lepiej go rozbierz, RS to nie Marzo

caprio
Kontakt:

A takie pytanie z innej beczki.

Jaką manetke wziąć aby nie kolidowała położeniem na kierownicy ? Mam hamulec Giant MPH i chciałbym kupić jakąś manetke na tył, ale nie wiem jaka sie zmieści tak aby można było wygodnie przerzucać ? Lepsza będzie zwykła manetka z dzwigienkami czy na lepiej manetki obrotowe t.j : http://allegro.pl/manetka-sram-gripshif ... 25777.html :D ?
nhp890
Kontakt:

Post autor: nhp890 »

galgan pisze:stickerboomba
Stickerbumb? To się pisze przez jedno "o"

Co do manetki - najlepiej kup triggera, są najwygodniejsze: http://allegro.pl/manetka-sram-trigger- ... 15053.html - coś takiego, albo w zależności od funduszy jakiś wyższy model. Twoja propozycja gripshifta sugeruje, że masz 8 biegów, więc taki też podałem
caprio
Kontakt:

Ehh :? Fundusze nie pozwalają mi na zakup tak eksulywnej manetki :P
nhp890
Kontakt:

Post autor: nhp890 »

Niestety nic taniej teraz nie widzę, ale jeśli nie zależy Ci na niej na teraz-zaraz, to przeszukuj allegro od czasu do czasu, może jakieś używki znajdziesz
caprio
Kontakt:

A taki gripp-shifter na manetke sie nie nada :) ? Chce, aby nie było problemu z przerzucanie biegów i chce mieć to w zasiegu palców, a ten giant MPH to duży hamulec i żeby nic nie kolidowało ze soba ..
KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

caprio pisze:A taki gripp-shifter na manetke sie nie nada
Nie. Zastanów się jakie wstrząsy będziesz miał na rękach i ile razy omyłkowo zmienisz sobie bieg przypadkiem...
Z gówna bata nie ukręcisz.
caprio
Kontakt:

Mocny argument :mrgreen: Tylko ze ja nie wiem jaki trigger sie nada aby obrecz miał w miare niedużą a cały system zmiany pod kierownicą tak jak ten SRAM Trigger X-4 :P
ODPOWIEDZ