Opening Giant Bike Park -Jasná, Nízké Tatry - Slovakia

Ajz
Kontakt:

Post autor: Ajz »

jeszcze w jasnej nie bylem, są tam jakies ciekawsze traski niz w ruzomberoku? ktos sie wypowie? mysle czy sobie nie zrobic jednego dnia jasna jednego ruzomberok. Szkoda ze nigdzie nie ma porzadnej galerii tras.
polok03
Kontakt:

Post autor: polok03 »

Ja byłem kilka lat temu i bardzo mi sie podobało. Trasa dh jest wymagająca i trudno ją porównać z jakąkolwiek polską trasą, mnóstwo skał i korzeni, w ogóle nie przebiega przez las, mimo to wcale nie jest łatwo :)
Do tego dwie trasy fr z drewnianymi przeszkodami i nielegale z mega miękką ściółką po lasach (trzeba zagadać do lokalnych kolesi, żeby pokazali).

Najlepszy helmet jaki znalazłem z trasy dh:
http://www.youtube.com/watch?v=i6PlK7x6ISU
Giant Bike park
Kontakt:

Post autor: Giant Bike park »

ten helmet jest stary juz jest troche lepej prerobena DH trasa!
i 4 nove Ilegal trasy,tu jes videjko : http://www.pinkbike.com/video/272710/
;)
bandit_dh
Kontakt:

Post autor: bandit_dh »

Ja byłem w zeszłym roku i wygląda to tak:
na + :
+ można tam wypożyczyć aktualne Gianty, rowerki są zadbane i można przetestować
+ to jest chopok, a chopok jest aktualnie mega doinwestowany (infrastruktura, wyciągi, okolica...)

reszta na - :
- jak byłem w lipcu to "czynne" były dwie trasy: DH (na moje oko bardzo trudna, idzie mocno w dół, bardzo kręta, przez większoą część bezpośrednio pod wyciągiem, między słupami wyciągu) i "easy FR" nieciekawa, nudna... reszta tras była chyba nieprzygotowana a przynajmniej zamknięta
- cenowo w porównaniu do ruzemboroka wychodzi słabo
- z tego co pamiętam to karnet jest tylko na X wjazdów, a wjazdy kolejki są co 0,5h, trasę można zjechać w 5min, więc pozostaje ok 20min lansu z rowerem pod wyciągiem
- nie podoba mi się, że się tam rozpiździłem na nieprzemyślanej przeszkodzie połączonej z moją głupotą ;)

z funpage na FB widzę, że coś tam się dzieje, rozbudowują trasy, ale jak to faktycznie wygląda...
podsumowując ruzemborok rządzi (chociaż wypożyczalnia speca tam to jakiś dramat)
polok03
Kontakt:

Post autor: polok03 »

Giant Bike park pisze:i 4 nove Ilegal trasy,tu jes videjko : http://www.pinkbike.com/video/272710/
Te trasy w lesie są legalne?
Wygląda to świetnie, na pewno tam pojadę!
hemi427
Kontakt:

Post autor: hemi427 »

Z tego co mi wiadomo miejsce umarło pare lat temu i raczej nie ma zainteresowania żeby to odnowić. Trasa czerwona nie istnieje już, czarna jest cały czas ale jest trudna dla początkujących. Trasa FR nudna jak flaki. Była kiedyś ścieżka w lesie wzdłuż niej ale ją zakopano i wogóle jest tam duży rygor leśniczych i do lasu wjezdzać nie można. Sami słowacy spisali miejscówe na straty jak gadałem w zeszłym roku z nimi w Ruzemberoku. Skąd info o 4 nowych trasach? ten film nie pokazuje że ta początkowa trasa po lesie jest na chopoku, nie kojarze góry (startu gdzie przybijają piątke) a znam w miarę dobrze to miejsce. Patrzę na twój nick Giant Bike park, czy masz jakies świeże potwierdzone info? jak są tam nowe trasy to się pakuje i jade za kilka godzin :) góra świetna ale z tego co mi wiadomo leśniczy są na NO NO...
Giant Bike park
Kontakt:

Heheee hemi427 ty jestes v Jasnej w domu abo ja? ;)
15.6 jest opening dojechaj i sprobujes... i potem mow ;)
hemi427
Kontakt:

Jeżeli źrodło pewne to stary chętnie będe na otwarciu. Tamtejsze lasy z tą ściółką są mega do jezdzenia ale myślałem że jest szlaban od zielonych. Naprawdę są jakies nowe fajne traski po lesie? patrząc z góry w dół wyciągu gdzie się kierować?
hemi427
Kontakt:

szukam po YT ale nic nie widzę z nowych tras, jakieś źródło gdzie można je zobaczyć ?
Ajz
Kontakt:

hemi427 ej stary ty nie skumałeś jeszcze ze giant bike park to jest user, ktory pracuje w tym bike parku i zalozyl topic w celu reklamowym?
Giant Bike park pisze:Heheee hemi427 ty jestes v Jasnej w domu abo ja?
hemi427
Kontakt:

Stary oczywiście że zjarzyłem tylko chciałem go podkręcić żeby pokazali jakieś info o tych trasach. Nie chciałbym pojechac na otwarcie i zobaczyć tylko czarną sprawną. Giant Bike park - rzuć mapkę albo wytłumacz jak trafić na te trasy a jestem pewien że wielu z PL Was odwiedzi. Góra jest mega!
Ron2013
Kontakt:

Post autor: Ron2013 »

Jasna jest znana głównie z najbardziej stromej trasy DH w Europie - bardziej stroma jest jedynie w Insbruku. Zatem jeśli oczekujesz, że w Jasnej, znajdziesz jakąś niesamowitą ilość tras, to jesteś w błędzie. Ale powiem tak, Bracia Słowacy wiedzą co robią i ile razy tam byłem na nude i brak wrażeń nie narzekałem! Wewnętrzna konkurencję mają sporą, bo bike parków mają więcej niż Czesi ale Ci ostatni żyją Niemców, bo u nich zieloni blokują rozbudowę/budowę bike parków.
bandit_dh
Kontakt:

Post autor: bandit_dh »

To ja rzucam aktulny film z Jasnej:
http://www.youtube.com/watch?v=o9WacBFf ... e=youtu.be
to jest chyba jakiś żart ;/ nie trasa...
hemi427
Kontakt:

No jakaś świezynka trasa chyba bandit :). Mnie interesuje las, jeśli rzeczywiście są tam traski w lesie to czad ale szczerze jakby były to juz bylyby foty/video gdzieś na necie więc nie chce mi się wierzyć aczkolwiek trzymam kciuki...
Ajz
Kontakt:

bandit_dh hahaha fajny trawnik

Giant Bike park give us some details about new trails with pics or just a helmet cam vid ;)
Giant Bike park
Kontakt:

Ron2013
Kontakt:

Post autor: Ron2013 »

Bracie Słowaku wszystko fajnie ale więcej zdjęć i nagrań video poproszę, bo miejscówka ostra tylko o trasy nikt nie dba chociaż bilety sprzedaje!
ODPOWIEDZ