Rock Shox Recon Silver Tk

4cross
Kontakt:

Rock Shox Recon Silver Tk

Post autor: 4cross »

Witam wszystkich.
Postanowiłem zmienić, mój amortyzator Dirt Jumper 3 na cos leprzego.Nie mam się co, jeżdżę po lokalnych trasach można powiedzieć coś między FR a 4X.Zdecydowałem się a może nadeszła mi propozycja kupna Rock Shox Recon Silver Tk 120mm sugeróje że jest to dość dobry amortyzator,sam miałem okazje go testować jednakrze na prostej drodze a nie gdzieś w lesie.Chcę się więc spytać, czy amortyzator ten nadałby się w 4X czy skakaniu jakiś 4m lub 5m przelotówek ?
Schokowafel
Kontakt:

Post autor: Schokowafel »

Nada się. Ludzie w 4x smigaja na rebach i sidach.. Da się rozwalić, nie raz widziałem ale to tylko w przypadkach jakis mocnych gleb, niedolotów.
KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

4cross pisze: leprzego.
4cross pisze:sugeróje
4cross pisze:jednakrze
łałałiła...

Jak nie będzie katowany to ogarnie. Do jakiego sprzętu chcesz to wrzucić?
Z gówna bata nie ukręcisz.
=Pietr3k=
Kontakt:

Post autor: =Pietr3k= »

Mam obydwa te amory i różnic będzie sporo, choć nie nazwałbym tego zamianą na "coś lepszego". Obydwa reguluje się ciśnieniem powietrza i koryguje tłumieniem powrotu. DJ jest bardziej dirtowy, a Recon na parkingu będzie wydawał się czulszy, no i ma +20mm skoku.

DJ jest standardowo dużo twardszy nawet bez powietrza, a Recon bez powietrza zapadnie się dość mocno. Jak zaciskam przedni hamulec, to Recon lekko lata na wszystkie strony w porównaniu do DJ, który jest bardzo sztywny - obydwa mam na oś 9mm.

Recon jest też znacznie wyższy. Jak nie masz super techniki, to zostałbym z dużo wytrzymalszym Marzo. Jeśli masz technikę i nie szkoda Ci kasy, to zamiana może wyjść korzystnie...
ODPOWIEDZ