Witam wszystkich.
Postanowiłem zmienić, mój amortyzator Dirt Jumper 3 na cos leprzego.Nie mam się co, jeżdżę po lokalnych trasach można powiedzieć coś między FR a 4X.Zdecydowałem się a może nadeszła mi propozycja kupna Rock Shox Recon Silver Tk 120mm sugeróje że jest to dość dobry amortyzator,sam miałem okazje go testować jednakrze na prostej drodze a nie gdzieś w lesie.Chcę się więc spytać, czy amortyzator ten nadałby się w 4X czy skakaniu jakiś 4m lub 5m przelotówek ?
Rock Shox Recon Silver Tk
-
- Kontakt:
Mam obydwa te amory i różnic będzie sporo, choć nie nazwałbym tego zamianą na "coś lepszego". Obydwa reguluje się ciśnieniem powietrza i koryguje tłumieniem powrotu. DJ jest bardziej dirtowy, a Recon na parkingu będzie wydawał się czulszy, no i ma +20mm skoku.
DJ jest standardowo dużo twardszy nawet bez powietrza, a Recon bez powietrza zapadnie się dość mocno. Jak zaciskam przedni hamulec, to Recon lekko lata na wszystkie strony w porównaniu do DJ, który jest bardzo sztywny - obydwa mam na oś 9mm.
Recon jest też znacznie wyższy. Jak nie masz super techniki, to zostałbym z dużo wytrzymalszym Marzo. Jeśli masz technikę i nie szkoda Ci kasy, to zamiana może wyjść korzystnie...
DJ jest standardowo dużo twardszy nawet bez powietrza, a Recon bez powietrza zapadnie się dość mocno. Jak zaciskam przedni hamulec, to Recon lekko lata na wszystkie strony w porównaniu do DJ, który jest bardzo sztywny - obydwa mam na oś 9mm.
Recon jest też znacznie wyższy. Jak nie masz super techniki, to zostałbym z dużo wytrzymalszym Marzo. Jeśli masz technikę i nie szkoda Ci kasy, to zamiana może wyjść korzystnie...