[rama]Leader Fox Dragstar 14" - pęknięcie czy rysa?

WojtasFR
Kontakt:

[rama]Leader Fox Dragstar 14" - pęknięcie czy rysa?

Post autor: WojtasFR »

Witam serdecznie,
mam pytanie odnośnie leader fox dragstar 14".Zakupiłem niedawno taką oto ramkę....Dzisiaj przy odkręcaniu suportu zauważylem coś, co wygląda generalnie jak rysa...Ale zastanawiam sie, czy nie jest to małe pęknięcie.Do tej rysy da się włożyć na troszkę paznokieć, ale niezbyt głęboko, więc niby to nie pęknięcie ale już sam nie wiem :D Oceńcie co to jest....Fotki(nie patrzcie, że rama brudna bo to przez tak duży zoom, w rzeczywistości nie jest brudna..., po kliknięciu w okno pojawia się większe zdjęcie):Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
mietek98dh
Kontakt:

Post autor: mietek98dh »

Zdjęcie jest trochę niewyraźne, dlatego zrób prosty test, wyszlifuj miejsce rysy do podkładu i połóż grubą warstwę zwykłego lakieru do paznokci, jak będzie to pęknięcie to po przejażdżce po bułki lakier pęknie jak po miesiącu śmigania będzie wszystko git to walnij se tam ładnie spray'a :)
KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

Wyczyść tą ramę i zrób zdjęcie.
WojtasFR pisze:rama brudna bo to przez tak duży zoom
Rama brudzi się od zoomu w aparacie? :shock:

A na temat to na 99% nie ma szansy, żeby to tak pękło. Pęknięcia powstają zwykle wzdłuż spawu. Tutaj, nie dość, że kupa materiału to w tą stronę nie występują prawie żadne siły...
Z gówna bata nie ukręcisz.
WojtasFR
Kontakt:

Post autor: WojtasFR »

Witam, już się wszystko dawno wyjaśniło.To nie jest pęknięcie tylko powierzchowna rysa.
ODPOWIEDZ