Gee Atherton vs Peregrine Falcon

lisur
Kontakt:

Gee Atherton vs Peregrine Falcon

Post autor: lisur »

Dla wszystkich którzy jeszcze nie mieli okazji oglądać tego dzieła, polecam ciekawe " polowanie " , czyli pojedynek Gee kontra najszybszy ptak na świecie. Bardzo fajny film ukazujący umiejętności zarówno ptaka jak i ridera. Świetnie zrealizowana produkcja. Poniże link do oglądnięcia na yt:

http://www.youtube.com/watch?v=VM8tShcn-dY
Awaria
Kontakt:

Post autor: Awaria »

dupa na swoim miejscu, znakiem tego, że jej nie urwało po obejrzeniu vidła :D
http://utn.pl/OKAZJE  <-- Dobry sprzęt za dobre pieniądze! : )
reemo
Kontakt:

Post autor: reemo »

"bird cam" też naprawdę ciekawy :)
Kupidyn
Kontakt:

Post autor: Kupidyn »

Słaba produkcja.
lisur
Kontakt:

Oczywiście ,każdy ma prawo do swojego zdania , ale pisanie ,że produkcja jest słaba bez argumentów to niezbyt rzetelne podejście do przedstawiania swojej opinii. Proponuję spojrzeć na ten film nie przez pryzmat samej jazdy na rowerze w wykonaniu Gee (bo jedzie po stosunkowo łatwej trasie) ,ale zwrócic uwagę na przykład na biomechanikę samego ptaka podczas polowania na zdobycz - gdyż według mnie jest to pięknie uchwycona sprawa w tym filmidle :)
FRmaniak
Kontakt:

Post autor: FRmaniak »

Ale to nie zmienia faktu że ptak był szybszy ;)

Kupidyn
Kontakt:

Post autor: Kupidyn »

lisur pisze:Oczywiście ,każdy ma prawo do swojego zdania , ale pisanie ,że produkcja jest słaba bez argumentów to niezbyt rzetelne podejście do przedstawiania swojej opinii. Proponuję spojrzeć na ten film nie przez pryzmat samej jazdy na rowerze w wykonaniu Gee (bo jedzie po stosunkowo łatwej trasie) ,ale zwrócic uwagę na przykład na biomechanikę samego ptaka podczas polowania na zdobycz - gdyż według mnie jest to pięknie uchwycona sprawa w tym filmidle
Dziękuję, że dajesz mi prawo do własnego zdania, zarzucając jednocześnie brak rzetelności. To, że podoba Ci się ten film, nie znaczy, że będzie podobał się wszystkim. Wg mnie, nie ma zupełnie klimatu, ujęcia są przeciętne, a całość, podkręcić ma jedynie kilka fragmentów slow motion i polujący ptak... Do mnie to zupełnie nie przemawia. Jeśli jesteś fascynatem biomechaniki, polecam National Geographic HD, znajdziesz tam jeszcze więcej ciekawych ujęć polujących zwierząt.
lisur
Kontakt:

Kupidyn pisze:Wg mnie, nie ma zupełnie klimatu, ujęcia są przeciętne, a całość, podkręcić ma jedynie kilka fragmentów slow motion i polujący ptak... Do mnie to zupełnie nie przemawia
W taki oto sposób przedstawiłeś argumenty, które uzasadniają twoją opinię i oto własnie mi chodziło , a nie pisanie produkcja słaba i koniec.
Kupidyn pisze:Jeśli jesteś fascynatem biomechaniki, polecam National Geographic HD, znajdziesz tam jeszcze więcej ciekawych ujęć polujących zwierząt.
Biomechaniki mam wystarczająco na studiach także nie muszę sięgać po takie środki
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

Weźcie sobie wentyle w jajkach poodkręcajcie. ;)
ODPOWIEDZ