Skręcony staw kolanowy
Skręcony staw kolanowy
Siema , chciałbym porozmawiac o urazie stawu kolanowego.
skreciłem staw kolanowy , z koscmi wszystko ok , z tego co pamietam mam uszkodzone więzadło przyśrodkowe w 85% oraz krwiaka 8 mm
czy ktos miał taki przypadek i moze powiedziec ile mial przerwy i jakie są tego skutki ??
skreciłem staw kolanowy , z koscmi wszystko ok , z tego co pamietam mam uszkodzone więzadło przyśrodkowe w 85% oraz krwiaka 8 mm
czy ktos miał taki przypadek i moze powiedziec ile mial przerwy i jakie są tego skutki ??
Borciu !
Chyba był, myślę że sam tego tak nie ocenił.Borciu pisze:mam uszkodzone więzadło przyśrodkowe w 85% oraz krwiaka 8 mm
Rozumiem ze on nie pyta o poradę medyczną tylko o doświadczenia osób które z czymś takim się spotkały, ale każdy przypadek jest nieco inny, każdy człowiek jest inny, każdemu się inaczej wszystko regeneruje i zrasta, a taki lekarz po przebadaniu będzie napewno w stanie lepiej określić kiedy będzie mógł wsiąść na rower.
Skoro to wiesz to pewnie miales usg i powiedzial Tobie to lekarz. Majac doswiadczenie w roznych urazach moge Tobie polecic tylko jedno. Popytaj znajomych w swoim miescie, poszukaj na forach jakiegos dobrego lekarza sportowego idz do niego prywatnie i bedziesz wiedzial na czym stoisz. A jesli bedzie trzeba zrobic zabieg to i tak pewnie bedziesz mial robione na NFZ.
Skoro to wiesz to pewnie miales usg i powiedzial Tobie to lekarz. Majac doswiadczenie w roznych urazach moge Tobie polecic tylko jedno. Popytaj znajomych w swoim miescie, poszukaj na forach jakiegos dobrego lekarza sportowego idz do niego prywatnie i bedziesz wiedzial na czym stoisz. A jesli bedzie trzeba zrobic zabieg to i tak pewnie bedziesz mial robione na NFZ.
a najlepiej 2-3 lekarzy (ortopedów), bo jestem pewien, że przedstawią Ci różne punkty widzenia i scenariusze leczenia.Hemp pisze:jakiegos dobrego lekarza sportowego idz do niego prywatnie
Ja leczyłem już dwa poważne urazy sportowe i w obydwu miałem opinie 3 lekarzy: od skierowania na operację po "można tego nie ruszać - samo się naprawi".
Wtedy poszukałem jeszcze trochę inforamcji w necie i ostateczną decyzja odnośnie sposobu leczenia musiałem podjąć sam. (...i jestem zadowolony

Nie wiem zbyt wiele odnośnie skręcenia kolana, ale na pewno poza wyleczeniem urazu trzeba znaleźć przyczynę skręcenia, bo może ona być "anatomiczna" i trzeba się tym zająć. Jeśli u Ciebie była wynikiem kontuzji / upadku to może nie masz takich "predyspozycji" ale po tym urazie musisz na to kolano uważać, bo sytuacja może się powtórzyć.