Witam,
Dzisiaj 29.06. o godzinie 00.30 stojąc z bratem przed klatką na ul. Grzegórzeckiej, przeszedł koło mnie utykający gość prowadzący taki rowerek http://www.bikekatalog.pl/2009/ppg_fotk ... _01_09.jpg . Stwierdziliśmy z bratem, że koleś niezbyt pasuje do tego roweru (cały ubrany na czarno, czapka z daszkiem, prowadzi rower zamiast na nim jechać i siodełko wysunięte miał pod osobę co najmniej głowę wyższą od siebie (on miał jakieś 170cm wzrostu). Przeszliśmy jakieś 200m za nim chodnikiem i doszliśmy do przejścia dla pieszych ze światłami (skrzyżowanie Alei pokoju i Ofiar dąbia). Czekając na zielone światło z przyczajki mój brat nakręcił filmik na którym widać część roweru i profil gościa. Kiedy mój brat kręcił, a ja obczajałem co to za rower , gość zrobił się podejrzany. Obniżył siodło, wsiadł na rower i gdy zmieniło się na zielone zaczął jechać wgłąb osiedla. Szliśmy za nim pare minut, ale nam zniknął w jakiejś uliczce (szliśmy ul. Na szaniec). Gdy już wracaliśmy tą samą ulicą, niespodziewanie naprzeciwko nas wyjechał znów ten gość. Minął nas i na dobre gdzieś zniknął (jak dla mnie ewidentnie chciał sprawdzić czy stracił ogon).
Gdyby ktoś widział jakiś temat na innym forum odnośnie takiego (lub bardzo podobnego roweru, bo mogłem się pomylić), to dajcie mi znać. Osobie poszukującej udziele wszelkich informacji i przekażę filmik na którym jest podejrzany i rower.
Pozdrawiam,
Tomek
[Kraków] Prawdopodobnie skradziony Haro X6