Serwis 888 rcv 2008

Gulczas
Kontakt:

Serwis 888 rcv 2008

Post autor: Gulczas »

Nabyłem 888rcv z roku 2008 i trzeba było w nich zmienić olej . Przed zmianą tłumienie było ok, lecz gdy zmieniłem olej to tłumienia jakby nie ma i się same twardsze robią . Olej oczywiście 7,5 w ,tak jak podaje producent. Z tego co widzę to poprzedni olej był gęściejszy, pracowały na nim tak jak powinny. Jest to wina oleju, czy może czegoś innego? Z tego co słyszałem te te ósemki mają taki dziwny dźwięk przy wybiciu, no ale bez przesady.
Z góry dzięki wszystkim za pomoc :)
crossfader18
Kontakt:

Post autor: crossfader18 »

Stukanie następuje tylko w momencie zmiany kierunku przepływu oleju w tedy słychać takie puknięcie na zaworze. Oczywiście biją też przy samym wyjściu gdy nie ma wgl powrotu. Pytanie ile wlałeś do nich 888 i czy wszystko poprawnie poskładałeś nie zapomniałeś o tulejkach pod główką tłumika i samego uszczelnienia na niej ? Nie rozumiem tylko dlaczego robią się twardsze ? Możesz to sprostować ? Może wcześniej było tak ze ktoś zrobił obie komory negatywne wiec zdawał się płynniejszy, wciśnij widelec i naciśnij na zaworki w korkach ;)
Gulczas
Kontakt:

Post autor: Gulczas »

Oleju jest w obu lagach po 310ml, tak jak powinno być. Wszystko poskładałem tak jak należy. Jak będę miał czas to je rozbiorę i skręcę na nowo. A dlaczego się robią twardsze to nie mam pojęcia...
ODPOWIEDZ