RS TOTEM urwany gwint od mocowania zacisku pomocy !!
RS TOTEM urwany gwint od mocowania zacisku pomocy !!
Siemka !
Odpowietrzałem dzisiaj swoje hamulce i przy dokręcaniu zacisku do amora urwał mi się gwint tzn śruba przykręca się do pewnego momentu tak że zacisk trzyma się stabilnie ale nie jest ona mocno przykręcona.
Spotkał się ktoś z Was z takim problemem? jakieś pomysły na naprawę ?
help !!
Odpowietrzałem dzisiaj swoje hamulce i przy dokręcaniu zacisku do amora urwał mi się gwint tzn śruba przykręca się do pewnego momentu tak że zacisk trzyma się stabilnie ale nie jest ona mocno przykręcona.
Spotkał się ktoś z Was z takim problemem? jakieś pomysły na naprawę ?
help !!
-
- Kontakt:
Re:
KubaLaPL pisze:Oddaj do dobrego tokarza. Rozwierci, wklei stalową tulejkę i będziesz miał pewność, że już nigdy nie urwiesz
helicoil to duzo lepsze rozwiazanie
Re: Re:
Ale jednorazowe. Ja tam bardzo często ściągam zaciski...xprot pisze:KubaLaPL pisze:Oddaj do dobrego tokarza. Rozwierci, wklei stalową tulejkę i będziesz miał pewność, że już nigdy nie urwiesz
helicoil to duzo lepsze rozwiazanie
Z gówna bata nie ukręcisz.
jakie KWA jednorazowe ? masz nowy gwint stalowy w miejscu starego z czegokolwiek, moze nie wiesz o czym ja tu pisze ?
i wklejona tuleja ? co odbierze moment dokrecania sruby? musialaby byc (tuleja) radelkowana i ciasno pasowana, zeby to mialo sznase dzialac. ale wtedy przy wciskaniu moglby sie poddac material lag.
tak, lepszy jest helicoil. pewniejszy, prostszy i bezpieczniejszy.
i wklejona tuleja ? co odbierze moment dokrecania sruby? musialaby byc (tuleja) radelkowana i ciasno pasowana, zeby to mialo sznase dzialac. ale wtedy przy wciskaniu moglby sie poddac material lag.
tak, lepszy jest helicoil. pewniejszy, prostszy i bezpieczniejszy.