Rozmiar korby i wkładu

sajek
Kontakt:

Rozmiar korby i wkładu

Post autor: sajek »

Siemano !
Mam problem, gdyż zepsułem swoją korbę dokładnie jest to truvativ hussefelt, całe lewe ramie ma luz, nie da się go dokręcić i zjechałem chyba trochę ząbki na supporcie, więc raczej do wymiany korba razem z supportem. I tutaj mam problem, ponieważ jak sprawdzałem korby i supporty to mają swoje rozmiary no i głupio było by kupić jakąś nie pasującą, więc jak sprawdzić rozmiary mojego supportu i korby ?
miki_ck
Kontakt:

Post autor: miki_ck »

Nie wiem o co Ci chodzi z "rozmiarem korby" bo w zasadzie jedyny który tak naprawdę bierzesz pod uwagę przy kupnie to ich długość. A tę wystarczy odczytać, jest wybita na korbie.
Rozmiar suportu - wystarczy zmierzyć szerokość mufy w ramie albo poszukać w necie.

Aha, szczerze wątpię, żeby udało Ci się rozwalić stalową ośkę suportu miękką, aluminiową korbą. Także najprawdopodobniej wystarczy kupić nowe ramiona albo samą lewą w dobrym stanie (Nowego się nie opłaca, bo nawet jak znajdziesz pojedyncze w sprzedaży to cena będzie z dupy).
Tylko jeśli o Hussefelta to ważne, żeby kupić właściwą - są pod Howitzera lub na ISIS, ale nie napisałeś jaką masz.

Chyba, że zdecydujesz się na wymianę kompletu (korby+suport). W takim przypadku jest wiele lepszych opcji niż hussefelt.
sajek
Kontakt:

Pewnie masz racje z tym, że nie udało mi się rozwalić tej ośki supportu tylko korbę, ale napisałem tak gdyż, jeździłem dłuższy czas na dużym luzie i wydawało mi się, że zjechałem te ząbki na supporcie, ale to pewnie korbę zepsułem.
dh_fr
Kontakt:

Post autor: dh_fr »

Ja w końcu swoją naprawiłem też lewe ramie, miałem już duży luz i wkleiłem ją na poxipol i działa już od dłuższego tygodnia ;) Ale jak posiadasz wolne środki to lepiej kup nową będzie pewniej.
sajek
Kontakt:

Mam jeszcze pytanie, bo ten luz się wyrobił przez to, że się śrubka odkręcała (w lewym ramieniu). Czy jak wymienię ramiona to śrubka nie będzie się odkręcać? Czy problem leży w supporcie ?
Shibby
Kontakt:

Post autor: Shibby »

Śrubę na ośce powinieneś dokręcać mocno, ale z czuciem.
Ja biorę imbus na buta i się nie odkręca.
Jak dalej będzie Ci się wykręcać to możesz odtłuścić i osadzić na jakimś uszczelniaczu/kleju
sokol3miasto
Kontakt:

Post autor: sokol3miasto »

ja polecam do śrub loctite. Troche kosztuje ale za groma nie odkreci sie zadna śruba. mam na to śrubki na tarczy w suporcie i na mostku. Nic sie nie odkręca ;) tyle ze z tej seri bierz https://encrypted-tbn3.gstatic.com/imag ... BpHozzS0hw
ODPOWIEDZ