Zardzewiałe golenie

ksa
Kontakt:

Zardzewiałe golenie

Post autor: ksa »

Mam ten rower: http://www.giant-bicycles.com/_generate ... 2_2000.jpg.
Zardzewiały mi w nim górne (te srebrne) golenie przedniego amortyzatora.
Co mam z tym zrobić?
pixel991
Kontakt:

Post autor: pixel991 »

Zjeść :D. A tak serio to są zakłady w których odrdzewiają metale. Choć w przypadku amortyzatora to nie najlepszy pomysł, bo górne golenie jeśli się porysuje to cały amortyzator potem zapcha się piachem i innymi śmieciami :P. Moja rada wywal amortyzator i kup taki sam model na allegro za 360 zł. Bo nie ma sensu bawienia się z ciągłym serwisowaniem czegoś co i tak nie będzie chodzić.
Ps: Wyślij fotki ile jest tej rdzy na lagach może ktoś bardziej ode mnie obeznany się wypowie :D
Sandwitch
Kontakt:

Post autor: Sandwitch »

WD40/Brunox popsikaj i wyczyść (delikatnie). A na przyszłość zmień ten amortyzator :)
ksa
Kontakt:

Post autor: ksa »

Jutro umyję rower i wrzucę dokładne zdjęcia.
marcin0011
Kontakt:

Post autor: marcin0011 »

wd40 i brunox-mnie pomogły: miałem plamki-wżery rdzy, teraz amor chodzi drugi rok i nie uszkodził w czasie intensywnego użytkowania uszczelek więc jak twój nie jest jakoś tragicznie zardzewiały to powinno wystarczyć. Po takiej kuracji sprawdź palcem czy powierzchnia goleni jest gładka, jak nie to papier ścierny o najniższej dostępnej ziarnistości i atakuj ale tylko kilka ruchów palcem, przetarcie na sucho z pyłu i cały czas kontroluj powierzchnię.
ODPOWIEDZ