Adaptery do hamulców
Adaptery do hamulców
Chciałem zapytać, Jak to jest z adapterami (do hamulców) umożliwiającymi mocowanie większych tarcz hamulcowych. W swoim rowerze mam z przodu i z tyłu tarcze 160 mm. Z przodu nie mam adaptera, a z tyłu mam. Dlaczego tak jest? Czy mocowania zacisków hamulców tarczowych są we wszystkich ramach takie same i we wszystkich amortyzatorach takie same? Jak to ogólnie wygląda?
-
- Kontakt:
Rower mam Giant Yukon FX 2 rocznik 2009 rozmiar L: http://www.giant-bicycles.com/_generate ... 2_2000.jpg
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Żaden ze standardów nie determinuje ani nie jest dedykowany do rozmiaru, po prostu kupujesz odpowiedni adapter na odpowiedni rozmiar i tyle.
A dart nie wytrzyma tarczy 203 bo jest strukturalnie za slaby, nikt nie przewidział że ktokolwiek wpadnie na taki szalony pomysł by w tym amorze (100mm skoku do XC!) montować tarczę najczęściej stosowaną w DH...
A dart nie wytrzyma tarczy 203 bo jest strukturalnie za slaby, nikt nie przewidział że ktokolwiek wpadnie na taki szalony pomysł by w tym amorze (100mm skoku do XC!) montować tarczę najczęściej stosowaną w DH...