Zakup smartfona.

KubaLa
moderator
Kontakt:

Zakup smartfona.

Post autor: KubaLa »

Planuję zakup telefonu w ciągu najbliższego miesiąca, bo kończy mi się abonament. Niestety oferty "z telefonem" są grubo do tyłka stwierdziłem, że trzeba kupić coś osobno. I tak, jedyne co mnie trzyma to budżet 650, max 700 zł. Telefon musi być nowy a sprzedający wystawiać fakturę VAT. Telefon będzie służył bardziej do pracy niż do grania więc fajnie gdyby miał jakąś sensowną baterię. I teraz tak, to co wynalazłem to:
Lumia 520/620
Xperia E, J
LG swift L7.
Szajsungi jakoś mi nie podchodzą wizualnie.
Plus zainteresowało mnie baaaardzo coś takiego:
http://allegro.pl/lenovo-a820-kolor-cza ... 47290.html
Generalnie nie mam za dużego pojęcia jak się mają do siebie te numerki w ich właściwośćiach dlatego pytam Was o opinię :) I fajnie jakby się obyło bez teksów "mam to polecam" ;)
Może coś innego?
Z gówna bata nie ukręcisz.
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

Lumia 5xx to gimbofon.
Lenovo wygląda bardzo spoko - warto ryzykować, albo w necie coś poszukać.
Patrzyłeś na ofertę HTC?
KubaLa
moderator
Kontakt:

Re:

Może i gimbofon, dziadek ma 720 i do pracy wygląda bardzo fajnie, szczególnie jeśli chodzi o komunikację z kompem.
Lenovo z tego co czytam spoko, a820 idzie znaleźć za 600-650 zł brutto (wysyłka z PL a nie z chin) więc cena bardzo ok dla mnie.
Wiadomo, aparat dupy nie urywa, ale nie do tego mi tel potrzebny.
HTC patrzyłem i nie wiem, wydaje mi się, że nic w tej cenie ciekawego nie ma.
EZrider
Kontakt:

Re:

Jeszcze raz:
Lumia 5xx to gimbofon
dziadek ma 720 i do pracy wygląda bardzo fajnie
Teraz może lepiej widać, że nasze wypowiedzi się nie wykluczają. ;)

Windows Phone jest spoko, gdy na kompie masz W7, ale wystrzegaj się już 7.8 - jest fajny tylko został porzucony po wejściu WP8.
KubaLa
moderator
Kontakt:

Aż taka różnica jest między tymi modelami?
Skłaniam się ku lenovo, ciekawą pozycją jest jeszcze lenovo a660.
KubaLa
moderator
Kontakt:

I znalazł się chyba zwycięzca;
http://allegro.pl/lenovo-a830-5-cali-ip ... 19970.html
Z tego co widzę to bardzo dobre parametry, duża bateria, powinien być spoko.
Jest jeszcze lenovo A800, zubożona wersja A820 ma 2x1,2 procesor i 512 ramu i jest sporo tańsza, myślę, że nie warto dopłacać dla tych dwóch rzeczy, ale do A830 już tak. 5" gitarra. Tylko czy potrzeba aż tyle :D Kumpel ma Galaxy Note i zawsze się zastanawiałem czy to nie przeszkadza jak na niego patrzyłem...
A800 400 zł brutto, dla mojego ojca powinien być spoko.
A660 600 zł brutto, sporo jak na to co oferuje tylko to IP67...

Kurde, post pod postem, nie pomyślałem, że nie ma autoscalania.

EDIT:
Dobra, żeby dorwać f-rę to zarówno za A820 i za A830 muszę zapłacić po 750 zł. Cena do zaakceptowania, natomiast zastanawiam się czy faktycznie AŻ 5" jest mi potrzebne. Natomiast porównując rozdzielczość ekranów to A830 wypada znacznie lepiej.
galgan
Kontakt:

Post autor: galgan »

Jak to ma być telefon do pracy to brałbym a820. A jak patrzyłeś na różnice ekranów pomiędzy a820 a a830? Bo porównując na "papierze" to ekran w a820 powinien lepiej wyglądać. A co do a660 to ja bym nie brał, za mało ramu ma, 512mb to jest na prawde DUŻA różnica.
KubaLa
moderator
Kontakt:

Tylko czy to jest zauważalna różnica? Czy potrzeba tego do pracy w wordzie/excelu, okazjonalnego przeglądania internetu, siedzenia na poczcie? Na tablecie mam 7" i rozdzielczość 800x480 i w sumie wystarcza mi to.nie potrzebuję mieć tam HD...
EZrider
Kontakt:

5 cali nie włożysz do kieszeni, po prostu będziesz wyglądał jak warszafski hipster i nie zegniesz nogi. Miałem Della Streak 5 i kiedyś dawno jakiś Pocket PC tych rozmiarów i się nie dało. Galaxy S2 i jego 4,3" (może jeszcze 4,5" ujdzie jak obudowa mocno okrojona) to max z jakim da się chodzić, wyjść na rower itp (chyba że do pracy czyli chodzisz w garniaku to w marynarce taki telefon spoko). Za to poniżej 3,7" nie ma co patrzeć bo za mały jest taki ekran.
KubaLa
moderator
Kontakt:

Mam teraz 3,7 jest turbo mały. Do roboty jeżdżę autem, także to nie problem - tel cały czas w uchwycie, na budowie i tak nie mam przy sobie. Noszenie w kieszeni mnie trochę wkuwria, dlatego z tak dużym kupiłbym w końcu nerkę i tam nosił rzeczy bo mi się kieszenie przecierają.
Względem 4,5" jest niższy o 1 cm i węższy o 0,5 cm. Wydaje mi się niezbyt zauważalną różnicą.
EDIT:
Bawiłem się dziś L9 i chyba jednak bardziej mnie przekonuje 5"...
krzysieksowa1234
Kontakt:

Re: Zakup smartfona.

Post autor: krzysieksowa1234 »

Ja właśnie się zastanawiam nad zakupem L9 :P
tomeh
Kontakt:

Post autor: tomeh »

A ja Wam powiem inaczej. Patrz aby miał mocną baterię przede wszystkim i gps dobre. Potem wifi i dostęp do areo 2. Co tam trzeba więcej tylko to.
quake
moderator
Kontakt:

Re:

Post autor: quake »

tomeh pisze:A ja Wam powiem inaczej. Patrz aby miał mocną baterię przede wszystkim i gps dobre. Potem wifi i dostęp do areo 2. Co tam trzeba więcej tylko to.
Ja tez inaczej powiem - patrz na daty postow. Ten telefon pewnie juz dawno jest kupiony ;-).

I ja wymagam troche wiecej od telefonu...
Wifi jest teraz standardem, aero 2 nie wszedzie ma zasieg (i wiele osob ma nielimitowany plan internetowy, wiec aero 2 traci sens). Przydaje sie tez dobry aparat, dobry wyswietlacz, dobry SoC... ;-).
Śpiący
Kontakt:

Post autor: Śpiący »

HTC Desire 500?
Mam i jestem bardzo zadowolony, szczegolnie tą łatką od HTC na sofcie.
:*
ODPOWIEDZ