Witam stanąłem przed problemem wyboru nowych hamulców. Obecnie posidam cody 2008 maja juz swoje lata i obawiam sie o ich bezawaryjność
( zaczeło coś strzelać w jednej z klamek). narazie funcjonują ok. Poszukuje zatem nowych spowalniaczy w rozsadnej cenie. Ciekawą alternatywą wydają się te Deore XT BR-M785. szczególnie cena. Obawiam się jednak, że nie spełnia moich oczekiwań, lubie hamulce żylety pod jednym palcem, wiem wiem wszyscy zaczną o modulacji i tak dalej ja niestety juz pare latek mam i swoje przyzwyczajenia, w zawodach nie śmigam i lubie gdy hamulec ma twarda klamkę oraz działa 0-1. modulacje to sobie już sam robie:) Miałem przez pewien czas xt wersję ze zbiorniczkiem klamki prostopadle do kierownicy- wg mnie potworna porażka. A i jeszcze jedno czym różni się nowy SLX od tych XT wiem że wczesniej nie było jednej z regulacji w klamce ale teraz wydaje mi się ( na zdjeciach) że klamki są takie same.
Prosze o propozycję
Avid code 2008 vs Shimano Deore XT BR-M785