jakie hamulce najodpowiedzniejsze do naszego DH
-
- Kontakt:
jakie hamulce najodpowiedzniejsze do naszego DH
Siemka wszystkim nosze sie z zamiarem kupna hamulcy i nie jestem zbytnio zdecydowany poniewaz nie mialem doczynienia z dobrymi hamulcami, wiem ze duzo osob na forum uzywa hebli z ysokich polek a wiec prosilbym o porade. chodzi mi o najmniej zawodny i radzacy sobie w trudnych warunkach z modulacją sprzet. chcialbym przeznaczyc na to okolo 900 pln. Pozdrawiam.
FORZA JUVE!!!
Generalnie jeśli jeździsz tylko w Polsce to bierz te SLX http://allegro.pl/hamulce-tarczowe-shim ... 86270.html
Do tego dobre klocki Metaliczne lub półmetaliczne w zależności od tego gdzie głównie jeździsz i ci wystarczy w zupełności.
Do tego dobre klocki Metaliczne lub półmetaliczne w zależności od tego gdzie głównie jeździsz i ci wystarczy w zupełności.
-
- Kontakt:
Ostatnio ktoś sprzedawał komplet, praktycznie nieużywanych Saint'ów br-m820 za ~1000, więc myślę, że warto byłoby dołożyć 100 zł i mieć hamulce z najwyższej półki.
Ewentualnie jeśli chcesz przyoszczędzić to poszukaj używanego kompletu Saint'ów br-m810 - używam i jestem mega zadowolony, polecam od siebie. Pozdrawiam.

-
- Kontakt:
Pod wagę 63kg polecacie mu sainty? Wtedy nie będzie miał modulacji a działanie hamulca będzie na zasadzie włącz/wyłącz.
Również mogę doradzić te slx lub xt(mam, używam) http://rowerowy.com/sklep/czesci/hamulc ... _xt_blm785 i dla mnie heble kosa a wagę mam podobną
Również mogę doradzić te slx lub xt(mam, używam) http://rowerowy.com/sklep/czesci/hamulc ... _xt_blm785 i dla mnie heble kosa a wagę mam podobną

-
- Kontakt:
Jam mam nowe XT z tarczami XT (bez ice tech) i jest super. Banalne odpowietrzanie. Tylko klamka podobno jest "gumowata". Mi to nie przeszkadza. Ogólnie polecam.
W drugim rowerze mam Hayes Stroker Trail. Jednoznacznie stwierdzam, że Shimano XT jest dużo lepsze, ma wygodniejszą klamkę, właściwie nie trzeba używać siły żeby zacząć hamować, a to dzięki rewelacyjnej klamce.
W drugim rowerze mam Hayes Stroker Trail. Jednoznacznie stwierdzam, że Shimano XT jest dużo lepsze, ma wygodniejszą klamkę, właściwie nie trzeba używać siły żeby zacząć hamować, a to dzięki rewelacyjnej klamce.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Elixir CR, z nimi przypadkiem nie było problemów z tłoczkiem w klamce??
Po części ze względu na olej mineralny wolę Shimano. Przelewałem kilka hamulców i zawsze w DOTcie były pęcherzyki powietrza dlatego trzeba było częściej odpowietrzać. W Shimano XT po niecałych 2 latach nie było ani jednego a na prawdę był dużo jeżdżony.
Po części ze względu na olej mineralny wolę Shimano. Przelewałem kilka hamulców i zawsze w DOTcie były pęcherzyki powietrza dlatego trzeba było częściej odpowietrzać. W Shimano XT po niecałych 2 latach nie było ani jednego a na prawdę był dużo jeżdżony.
Nie wiem czy taka jest przypadłość wszystkich CR, ale kumpel miał 2 komplety i w obu kompletach (W 4 hamulcach!!!) prędzej czy później psuło się coś w klamce i przez to się zapowietrzał. To było coś przy tej regulacji, nie skoku klamki tylko tej drugiej, zawsze zapominam, ta co zmienia jakby przełożenie/modulacje/skok jałowy klamki
-
- Kontakt:
Re:
Grimeca System 12xprot pisze:wedlug mnie sainty to minimum:D

Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
Re: jakie hamulce najodpowiedzniejsze do naszego DH
Nie. Ale nie ma czegoś takiego jak za mocne hamulce.
ROWER / BLOG / YOUTUBE / PINKBIKE