PZKol... licencja i totalne jaja
PZKol... licencja i totalne jaja
jednym słowem padłem:
http://www.pzkol.pl/komunikaty/komunika ... s4628.html
czyli jako licencjonowany zawodnik DH od przyszłego roku nie mogę wystartować w 60% zawodów DH w Polsce... sorry ale jak bardzo nasz kochany Zarząd PZKol jest głupi i tępy....
http://www.pzkol.pl/komunikaty/komunika ... s4628.html
czyli jako licencjonowany zawodnik DH od przyszłego roku nie mogę wystartować w 60% zawodów DH w Polsce... sorry ale jak bardzo nasz kochany Zarząd PZKol jest głupi i tępy....
Re:
niestety w tym tkwi cały kawał, że niexprot pisze:nie chodzi o to, ze nie startujesz tam jako zawodnik pzkol ?

przykładowo:
nazywam się Struś Pędziwiatr, startuję w Elicie na podstawie licencji, to nie mogę wystartować w Beskidi, Joy-Ride i zapewne w wielu innych seriach nie ujętych w kalendarzu PZKol-u, pod sankcją zawieszenia i grzywny w zawodach cyklu PP DH.
tutaj znalazłem fajny opis:
http://www.mtbnews.pl/content/view/4292/3/
snizy, osobiście nie rozumiem o co takie wielkie halo... przepis jest wprowadzony przez UCI i jest znany od dłuższego czasu, więc PZKol po prostu przypomina o obowiązujących zasadach, które zresztą akceptujesz wyrabiając licencję... no chyba, że nie czytasz co podpisujesz i na co się zgadasz?
poza tym jak chcesz ścigać się w Pucharze Polski i wyrabiasz licencję, to możemy przyjąć, że jesteś "pro", więc dlaczego chcesz ścigać się z amatorami, w amatorskich zawodach? czy kierowcy Formuły 1 ścigają się w amatorskich seriach?
nie pasuje, to nie wyrabiaj licencji, bo i tak pewnie nie bijesz się o czołowe lokaty, więc po co Ci ona do szczęścia? równie dobrze możesz jeździć bez papierka i spiny na Joyach czy Beskidii
poza tym jak chcesz ścigać się w Pucharze Polski i wyrabiasz licencję, to możemy przyjąć, że jesteś "pro", więc dlaczego chcesz ścigać się z amatorami, w amatorskich zawodach? czy kierowcy Formuły 1 ścigają się w amatorskich seriach?
nie pasuje, to nie wyrabiaj licencji, bo i tak pewnie nie bijesz się o czołowe lokaty, więc po co Ci ona do szczęścia? równie dobrze możesz jeździć bez papierka i spiny na Joyach czy Beskidii

43RIDE magazyn rowerowy
Re: PZKol... licencja i totalne jaja
/Tomas błagam Cie z takim podejściem... Popatrz ile ludzi z licencja z 4x startuje w polish 4x open... ile ludzi w dh z licencja startuje w joy-ride czy beskidii. Kompletny bezsens, niby to już jest parę lat w życiu, ale jakoś nikt o tym nie wiedział więc na prawdę myślicie, że teraz będą to sprawdzać ?
Pozdro
Pozdro
BMX National Champion
-
- Kontakt:
ahh ten nasz kochany kraj -.- wszystko jest takie skomplikowane.. ale myslę podobnie jak KubaLaPL, jeżeli by zrobili bezpłatną rejestracje zawodów do kalendarza, to nei było by problemu, bo zapewne wtedy wszystkie Joy'e, Beskidi itp. zapewne były by w kalendarzu, i licencjonowani riderzy nie mieli by problemu ze startem w takich zawodach.. ale zapewne tak nie będzie bo żyjemy w polsce.