Analfabetyzm się szerzy

Wojtek
Kontakt:

Analfabetyzm się szerzy

Post autor: Wojtek »

ludzie powiedzcie mi z czego to wynika przynajmniej 50% użytkowników tego forum ma problemy z poprawnym napisaniem podstawowych wyrazów takich jak:
który, mój, póki...itd nawet naszego józka źle piszą.
teraz wszystko zwala się na ten pieprzony wymysł jakim jest dysleksja, dysgrafia, dysortografia - (dysmóżdże)
jeszcze dwadzieścia lat temu nie było takiego czegoś.
czy ludzie z biegiem czasu debilnieją czy może szkoły źle funkcjonują.
Apeluje do was dopóki nie jest zapóźno.
Uczcie się poprawnej pisowni!
To się może w życiu przydać.
Wyobraźcie sobie 20-sto kilkuletniego człowieka z rzekomą dysleksją, który idzie do jakiegoś urzędu z ręcznie napisanym pismem, w którym są takie błędy.
normalnie zostanie wyśmiany.
Pomyślicie o tym
Bo zaprawdę powiadam wam "Czy skorupka za młody nasiąknie, tym będzie później śmierdzieć" :D
allied

Post autor: allied »

buahhaha dobre, a czy chociaz pomyslales ze 90% tych ktorzy pisza z bledami robi to dlatego, ze np zamiast pisac ó to latwiej napisac u, albo pisza to "tak dla jaj"?
rzycje rzycje jest now-elo
Wojtek
Kontakt:

tych którzy robią tak jak ty mówisz jest mało inny wykręcają się od tego właśnie takim stwierdzeniem
allied

no nie wiem, heh a pozatym duzo jest tu "malych, glupich dzieci", oni tez robia swoje ; ]
Bender
Kontakt:

Post autor: Bender »

ja nie lóbie robidź błenduf analfabetycznych
SPRZEDAM - swinger6, 9.5 x 3.0 sprezyna 450, stan bdb! Monster 03, stan bdb, 1800 zl
allied

ahahhhhahaah no bender smoleń rules :D
aRamus
Kontakt:

Post autor: aRamus »

nie no znowu jakiś spedalony kujonek , mam już tego dosyć, weś tyl epiej jć na rower jak go masz oczywiście a nie sie czepieasz ludziuf że źle piszą.

jest takie coś jak dysortografia, dysleksja, dysgrafia, dysklkulacja itp.
i nie którzy mają naprawde problemy z pisaniem.
pomyśl że mogłeś kogoś urazić tym sowim rozmyslaniem
http://forum.bikeaction.pl/album_page.php?pic_id=995
enjoy
Kontakt:

Post autor: enjoy »

ej ale ja pierd.ole, kazdemu sie zdarza zrobic blad w zdaniu, nawet mi. ale nie ku.rwa po kilka razy w zdaniu albo co gorsza w jednym slowie!!!!!!!!
dla mnie to jest zwykle pier.dolone niedbalstwo. przeciez jesli nawet ktos ma dysgrafie czy inne dyschuj.stwo to mozna to przeciez wyleczyc!!!!!!!!
a jesli nie to przepuscic przez jakis slownik np. w wordzie ktory ku.rwa podkresli bledy i pozmienia.

jak przez wakacje czytalem te forum i do szkoly poszedlem to sie zastanawialem jak co napisac :/

poza tym aramus, tak tak, oczywiscie ze sa takie rzeczy ale tutaj to chyba polowa forum ma dys*....
-Przemooo-
Kontakt:

Post autor: -Przemooo- »

Enjoy dobrze mowi ... kazdy zwala ze ma dysgrafie ale dysgrafia polega na tym ze brzydko sie pisze ... dysleksja polega wlasnie na bledach ale skoro masz dysleksje to pisz w wordzie i dopiero wklejaj ...
http://przemooo.pinkbike.com/album/photos/
Dejv_d3
Kontakt:

Post autor: Dejv_d3 »

ENJOY: z tą szkołą to jest przypał sam mam taki problem...

na komputerze nie daje ogonków ale tylko dlatego bo każdy może mieć inne kodowanie... i wtedy nie wygodnie się czyta...

a robienie błędów zdarza sie każdemu ale bez przesady...

aRamus: nie wiem co w tym do urażenia... masz z czymś problemy... poswieć temu wiecej czasu...

pozdrawiam
emat-e
Kontakt:

Post autor: emat-e »

[quote="enjoy"]jak przez wakacje czytalem te forum i do szkoly poszedlem to sie zastanawialem jak co napisac :/[/quote]

mialem dokladnie to samo... heh;)

a autor tego topicu napisal, ze kiedy tego nie bylo... gowno prawda... kiedys to nie bylo internetu i tyle... nie bylo forum, czatow i innych ******* gdzie ludzi sie wypowiadaja tak masowo...
http://allegro.pl/show_item.php?item=40319121 licytować;) 1000$ ma być:D
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

ja pierdle, moze jestem inny ale jakos jak chce to pisze normalnie. no ale enjoy juz napisal to co trzeba bylo... czasem mu sie zdarza cos madrego powiedziec :P

"nie no znowu jakiś spedalony kujonek , mam już tego dosyć"

masz dosyc, masz problem, tutaj akurat wojtek ma racje, jesli odpowiada Ci bycie anal-fabeta ( ;) ) to jestes dziwny...
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
adi
Kontakt:

Post autor: adi »

no dobra a czy ktoś z was wie co to jest dyslekcja? bardzo ciężka choroba, prawie cosjak upośledzenie,chłowiek chory na dyslekcje nigdy w życiu nie będzie w stanie zapamiętac dwóch zdań na pamięć! nie mogą niczego zapamiętac co ich praktycznie dyskwalifikuje w życiu! dlatego nie potrafią czytac pisać (chyba że bardzo słabo ) a np: dysgrafia sie objawia tym że ktośnormalnie pisze,czyta i wszystko robi tylko jego pisno jest troche barziej nie czytelne( i ja costakiego mam, mam opinie) ale jak by tak sie dogłębniej przczepić to juz prawie wszyscy piszą troche nie wyraźnie próbowaliście kiedysprzeczytać komentarza nauczyciela pod waszym wypracowaniem ? i co ciężko co nie ? no własnie i nauczyciele też pisza nie wyraźnie , powinno sie przywrucić nauke pięknego pisania,żatruje !
Kopaj Pointa,kopaj równo ,przecież wiesz że to gówno!
bzp
Kontakt:

Post autor: bzp »

Powinna być opcja ignorowania niektórych użytkowników, po prostu klikasz gościowi ignore i nie widzisz postów danego gościa. Ja już mam kilku chętnych :)
Pi3tr0
Kontakt:

Post autor: Pi3tr0 »

ja ma dysortografie czyli robienie bledow w wyrazach i dysgrafie czyli brzydkie pisanei ale wszystko da sie opanowac umiem napisac bardzo ladnie ale zajmuje mi to 2 razy wiecej czasu;/ tak samo jest z ortografia trzeba tylko chciec :)
inna sprawa jak ktos dostal papier ze ma dysortografie i ma wszystko w dupie nic z tym nie robi nic poprostu ma i tyle ale sa osoby ktore naprawde maja problemy z pisownia niektorych wyrazow (np. ja ale ja przynajmiej staram sie to zlikwidowac)......
enjoy
Kontakt:

Post autor: enjoy »

adi co? jak nie moga zapamietac? uwierz mi, ze moga.
poza tym tą chorobe MOŻNA WYLECZYC. tylko trzeba chciec. jak komus pasuje to ze zamiast "student" pisze "zdódęnd" to jego sprawa, ale potem niech sie nie usprawiedliwia ze jest dyslektykiem.

obrońcy ucieśnionych kurwwa.
Wojtek
Kontakt:

nie chodziło mi o to że wogóle nie ma czegoś takiego tylko o to że są ludzie którzy żeby pisać np. egzamin o 30 minut dłużej udają że nie pisać nieumieją później to im wchodzi w nawyk i stają się analfabetami z wyboru a takich mi żal.
co do aRamusa to wprzeciwieństwie do ciebie (patrzeć na jego nick pewnie po idolu ADAMUS ten projektant-pedał) jestem w pełni hetero a to że chłop ma mega kompleksy do tego siedzi w pierwszej gimnazjum od 8 lat to nie moja wina.
Pi3tr0
Kontakt:

Post autor: Pi3tr0 »

no takich to i mi szkoda:)
aRamus
Kontakt:

Post autor: aRamus »

"wojtek" co do mojego niicku to sie grubo mylisz !!! wszędzie mnie nazywają Aramus już od podstawówki ( powstalo to od nazwy firmy mojego ojca i od nazwiska) a tak wogóle to jak ci sie nie podoba to to czytaj to jako Alan.
co do tego "spedalonego kujonka" to wydawało mi sie że to kolejny 13latek który zamiaszcza na swoich prywatnych stronach opinnie na temat forum dehazonu. jak taki nie jesteś to sory!
a no i z tym urażeniem taki mały żarcik!!!
a co do dysków... to ja jestem tylko dysgrafem. ale niektórzy mają naprawde przesrane życie przez to że ich mamy miały zagrożone ciąże. nie chciał byś być na ich miejscu.
http://forum.bikeaction.pl/album_page.php?pic_id=995
ODPOWIEDZ