Pytanie 1 jaki rozmiar ? 9x135 /10x135/12x135/12x150.
Też miałem dylemat odonośnie piasty tył ale 12x150 i mój wybór padł na piastę NUKEPROOF GENERATOR 2014 12X150 podobno głośno daje cykanie.
Kup sobie dobrą piastę a reszte wydaj na koraliki na szprychy, będzie hałasować.
Novatec ma dobre i tanie piasty, jak chcesz głośno to kup sobie to co Cesiu poleca.
przecież to sensu nie ma. Uszy tylko bolą. Mój Revolt Pro Cassette ma 6 zapadek na podwójnych sprężynkach i jest cichszy od byłego Novateca o 3 zapadkach - i jakoś nad tym nie ubolewam. Chcesz głośną piastę? Rozbierz i zetrzyj smar - ojjj będzie głośno
Też nie rozumiem tej mody na głośne piasty, ludzie myślą co by tu zrobić żeby rower był cichy a tutaj takie pragnienia.
Bez urazy ale coś mi tu gimbazą pachnie
@Kloc3q, tam dałem filmik który porównuje piasty różnych firm, m.in. Chris Kinga
@Ronnin, coś w tym jest. Prawdopodobnie widział BMXy i też tak chce chociaż nigdy na takiej piaście nie jeździł. Mnie osobiście piasta o której wspomniał MUSZEL denerwuje gdy jadę przez pustkowie. Mogłaby być cichsza
Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
Bez opony ck rzeczywiście będzie tak strzelać jak w tym filmie, ale w rowerze z oponą jest normalniej. Ja tam nasmarowałem swojego ck i jest bardzo fajnie, jak prowadzi się rower to nic nie słychać, przy szybszej jeździe coś tam pierdzi. Wszystkim polecam to samo, przynajmniej system zazębiania (czy to zapadki czy kółka zębate) dłużej wytrzyma
Przecież Chris Kingi to wirtuozeria muzyki dla uszu, ale aż tak głośne chyba nie są?
Kup sobie piastę Profile Racing. Cyka "gęsto" jak Chris King, ale zagłusza wszystko wokół. Takiego Hope to przy niej w ogóle nie słychać (przy dwóch rowerach prowadzonych obok siebie).
A samemu też nie widzę sensu w głośnych piastach, ostatnio mega mnie jara cichutki Novatec, bardzo przyjemnie sie jeździ, zwłaszcza po lesie.