Witam zastanawiam się nad kupnem butów na rower i mam kilka pytań:
Wiem że model AM45 jest na spd a ja potrzebuje butów na pedały platformowy u mnie w mieście jest dobra cena na te buty tylko pytanie czy nadały by się na takie pedały bo maja tam zgłębienie na spd ,czy ktoś używa tych butów na platformach.
A może ktoś ma AM41 też są extra i też są droższe ale typowo platformowe buty.
Chyba że polecacie jakieś inne buty np z 661 , bo tez tak myślałem o jakiś butach typowych jak VANS tylko pewnie szlak trafi spód buta od kolcy pedałów .
Proszę o jakieś porady co do butów.
Buty AM41 vs AM45 vs ?
Buty AM41 vs AM45 vs ?
Na zamówienie ! (spodnie ,jerseye ,gogle , kaski , ochraniacze , buzery itd ) GG:13394531
AM45 kiepsko się nadają na platformy, przede wszystkim podeszwa jest sztywna (jak to w spd) i nie czujesz co się dzieje z butem na pedale, a przyczepność przez to też kuleje. Sam "bieżnik" też jest ze sztywnej gumy + masz wycięcia pod bloki, więc kiepsko się trzyma pinów. Da się coś pojeździć, ale kupować specjalnie pod platformy jest bez sensu.
A o 5.10 myślałeś? Niektóre modele są porównywalne cenowo z am45, w promocjach można dużo taniej znaleźć, a raczej trudno o lepsze buty na rower.
A o 5.10 myślałeś? Niektóre modele są porównywalne cenowo z am45, w promocjach można dużo taniej znaleźć, a raczej trudno o lepsze buty na rower.
http://brooce.pinkbike.com