Wybór dampera Roco WC Air vs Revox ISX
Wybór dampera Roco WC Air vs Revox ISX
Witam Was, stoję przed wyborem dampera do nowej ramy i zastanawiam się co wybrać mogę przeznaczyć nawet 800zł (jeśli będzie tego warty) ale wolę tańsze rozwiązanie. Rama 210mm skoku przy damperze 222. Dampery jakie biorę pod uwagę to Manitou Revox ISX lub Roco Air WC chyba że ktoś zaproponuje coś innego tej długości. Widziałem też CCDB ale nie wiem czy chcę aż tyle wydać na damper. Roco mnie ciekawi ale nie wiem czy będzie współgrało z ramą? Jeśli macie jakieś opinie to dajcie znać.
Z góry dzięki.

Miałem jakiś czas temu Roco Air WC (jak również Roco RC WC) i bardzo miło go wspominam. Niestety nie miałem wielu powietrznych damperów do porównania, ale bardzo pasowała mi praca zarówno powietrznego jak i sprężynowego Roco WC. Miałem również Revoxa i prawdę mówiąc ciężko by mi było wybrać lepszy damper. Każdy z nich pracował trochę inaczej. Może Revox był trochę bardziej czuły, ale to mocno naciągana opinia, bo miałem je w różnych ramach :P